Tramps: ASV "ļoti sadusmosies", ja Sīrija uzbruks civiliedzīvotājiem Idlibā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV "ļoti sadusmosies", ja Sīrijas valdība veiks civiliedzīvotāju slaktiņu nemiernieku ieņemtajā Idlibas provincē, trešdien brīdināja ASV prezidents Donalds Tramps.

"Ja būs slaktiņš, tad pasaule ļoti sadusmosies un arī ASV ļoti sadusmosies," teica Tramps, Baltajā namā tiekoties ar Kuveitas emīru.

Baltais nams otrdien bija solījis "ātri un pienācīgi" atbildēt uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma gaidāmo ofensīvu, kas būtu vērsta pret apmēram trim miljoniem civiliedzīvotāju Idlibas provincē.

Tramps trešdien arī noliedza ASV žurnālistikas veterāna Boba Vudvorda jaunā grāmatā rakstīto, ka viņš pērn nepārdomāti aicinājis nogalināt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu pēc ķīmisko ieroču uzbrukuma šajā valstī.

"Tas nekad netika apsvērts. Un tas netiks apsvērts," sacīja Tramps.

Pēdējās dienās pieaug bažas, ka Asadam lojālie spēki sāks pilna mēroga uzbrukumu pēdējam lielākajam nemiernieku anklāvam Idlibā, valsts ziemeļos.

Tramps pirmdien brīdināja Sīriju, ka tās iespējams uzbrukums pēdējam lielākajam nemiernieku anklāvam Idlibā, kura veikšanā Sīrijai palīdzētu Krievija un Irāna, varētu izraisīt "humāno traģēdiju".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu