Ieskats izstādē "Dāliju salūts Latvijai" Dabas muzejā

Foto
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Dabas muzejā no šodienas līdz 9.septembrim eksponēta izstāde "Dāliju salūts Latvijai", kurā varēs aplūkot aptuveni 300 šo ziedu šķirnes, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Evita Jance.

Sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju sekciju organizētā izstāde Dabas muzejā notiks Latvijas simtās jubilejas zīmē. Šogad īpaši būs izcelts latviešu selekcionāru veikums un sasniegumi. Būs aplūkojamas gan senāk radītas un iemīļotas dāliju šķirnes, gan šķirnes, kas Latvijas vārdu nesušas pasaulē.

Izstādē būs aplūkojamas Salaspils Nacionālā botāniskā dārza un Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kolekcijas. Selekcionāri Helga Ancāne, Rita Zaļā, Aivars Baroniņš apmeklētājiem piedāvās labi zināmas un pavisam jaunas šķirnes, no kurām dažas veltītas Latvijas valsts simtgadei. Kopumā izstādē būs eksponētas ap 300 dāliju šķirnes.

Izstādē piedalīsies arī kolekcionāri Juta Strīķe (JKP) un Maigurs Strīķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu