OHL hokeja čempionāts solās būt aizraujošs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Zemgale"/LLU, "Mogo" un "Kurbada" komandas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) gaidāmajā sezonā cer cīnīties par zelta medaļā, turnīra priekšvakarā Latvijas Hokeja federācijai (LHF) atklāja klubu pārstāvji.

OHL regulārā čempionāta starts tiks dots jau šajā sestdienā. Latvijas augstākajā hokeja līgā šosezon startēs septiņas komandas - "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Mogo", "Liepāja", "Prizma", hokeja skola "Rīga" un "Lido".

Kā pauž "Rīga" direktors Kārlis Vents, komandas galvenais mērķis ir sagatavot hokejistus pasaules U-18 čempionāta elites divīzijas turnīram.

""Rīga" komandas sastāvs pamatā tiek veidots no 16-18 gadus veciem jauniešiem, kuri būs reāli pretendenti uz vietu Latvijas U-18 valstsvienībā. Līdz ar to esam piesaistījuši U-18 izlases trenerus - Oļegu Sorokinu un Juri Ozolu. Tāpat viņiem asistēs jaunais treneris Aigars Bērziņš, kurš strādājis kopā ar Ozolu un ir akadēmiski izglītots - saņēmis maģistra grādu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā," stāsta Vents.

"Sastāvā esam iekļāvuši arī pāris pieredzējušos spēlētājus, kuri varētu dot savu artavu jauno spēlētāju izaugsmei. Neraksturīgi mums, šos rūdītos spēlētājus mēģinām iespēlēt aizsardzībā. Tas pamatā tiek darīts, jo 2001. un 2002.gadā dzimušo spēlētāju vidū mums ir "robi" aizsardzībā," skaidro Vents.

Hokeja klubam "Prizma" šī būs īpaša sezona, jo tā Latvijas augstākajā līgā spēles jau 20.gadu.

"Tādēļ sastāvam esam spējuši piesaistīt vairākus mūsu bijušos audzēkņus, kā arī vēl dažus pieredzējušos spēlētājus. Izejot no tā visa - mēģināsim cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas mačos, bet pēc tam jau redzēsim, kas un kā notiks," secina "Prizma" vienības galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Tikmēr iepriekšējās sezonas vicečempione "Zemgale"/LLU cer spert soli uz priekšu un izcīnīt zelta medaļas.

"Šīs sezonas komplektācijā mums ir pāris "robi". Jau sagatavošanās posmā daži spēlētāji ir iedzīvojušies nepatīkamos savainojumos, līdz ar to sastāva veidošana turpinās. Mēģināsim vēl pastiprināt uzbrukumu un aizsardzību. Mums ir izveidojies labs kolektīvs. Domāju, ka esam aizvadījuši gana labu pirmssezonas sagatavošanās posmu, kas parādīja, ka esam konkurētspējīgi. Redzot kā citas komandas ir gatavojušās un bruņojušās, var secināt, ka šogad čempionāts būs ļoti aizraujošs," stāsta kluba direktors Aivars Zeltiņš.

Debiju Latvijas augstākajā līgā piedzīvos hokeja klubs "Lido", kura sastāvs veidots no gados jauniem hokejistiem.

"Mūsu mērķis ir paaugstināt šo spēlētāju līmeni un spēles kvalitāti. Starpsezonā pazaudējām vairākus spēlētājus, kurus mēs izaudzinājām no kluba dibināšanas. Šos "caurumus" esam aizlāpījuši ar perspektīviem Krievijā dzimušiem spēlētājiem. Mūsu trenerim ir divas augstākās sporta izglītības. Cenšamies ņemt visu to labāko, lai attīstītu hokeju Latvijā," skaidro "Lido" vienības menedžeris Aleksejs Trigubjuks.

Tikmēr hokeja kluba "Liepāja" pārstāvis Kaspars Repšs uzsver, ka komanda ir pašaizliedzīga, strādāt griboša un ar visaugstākajiem mērķiem.

"Mūsu uzdevums ir strādāt ar jaunajiem hokejistiem un izaudzināt viņus ne tikai par labiem sportistiem, bet arī par stiprām personībām. Veidojot komandas kodolu, vienmēr ņemsim vērā Liepājas intereses, jo esam savas pilsētas patrioti un paturēsim prātā, ka tikai komandā ir spēks," pauž Repšs.

"Mogo" vienībai šī būs piektā sezona Latvijas spēcīgākajā līgā. Starpsezonā pie komandas stūres stājās Igors Smirnovs.

"Mērķi mums paliek nemainīgi - cīnīties par čempiona titulu. Komanda ir balstīta uz iepriekšējo sezonu kodolu. Esam uzaicinājuši arī jaunos spēlētājus. Komanda ir kļuvusi jaunāka, bet tikpat spējīga un nepiekāpīga. Kā nozīmīgākos spēlētājus, kuri mums pievienojušies, jāmin aizsargs Renārs Demiters, uzbrucēji Rūdolfs Maslovskis, Gatis Gricinskis, Rihards Marenis un Kārlis Ozoliņš," stāsta kluba prezidents Māris Martinsons.

Tāpat arī "Kurbada" galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis min, ka komandas mērķi ir paši augstākie.

"Sastāva komplektācija mums ir noslēgusies. Esam apmierināti ar spēlētāju izvēli. No pagājušās sezonas esam pazaudējuši trīs rezultatīvākos spēlētājus, taču klāt nākuši gana spēcīgi hokejisti. Tomēr esam saglabājuši pamata kodolu, kas bija nozīmīgs faktors, lai izcīnītu Latvijas čempionu titulu," skaidro Macijevskis.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu