Timma: galvenais ir saspēlēties un taktiski visu salikt pa plauktiņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlasei pirms 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otrā posma spēlēm pret Slovēnijas un Spānijas izlasēm galvenais ir saspēlēties un taktiski visu salikt plautiņiem, uzskata valstsvienības basketbolists Jānis Timma.

Timma, tāpat kā Jānis Strēlnieks ceturtdien aizvadīja pirmo treniņu izlases rindās, jo abus uz valstsvienību palaida Grieķijas klubs Pireju "Olympiakos".

Latvijas izlase piektdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē uzņems Somiju, svētdien viesos tiksies ar Lietuvu, savukārt nākamajā nedēļā sāks Pasaules kausa kvalifikācijas otro kārtu, mājās uzņemot Eiropas čempioni Slovēniju, bet trīs dienas vēlāk viesos tiekoties ar Spāniju.

"Mums ir bijušas sarunas par gaidāmajiem pretiniekiem, taču šobrīd ir grūti pētīt izlases, jo nevar saprast, kurš spēlēs un kurš nespēlēs," ceturtdien žurnālistiem sacīja Timma. "Tā ir mūsdienu izlašu problēma, ka nekad nevar zināt, kādi būs sastāvi, jo ne vienmēr spēlē labākie. Tas nozīmē, ka vairāk jākoncentrējas pašiem uz savu spēli un dažas dienas pirms spēlēm būs zināms, kāds pretiniekiem ir sastāvs, rotācijas un tad jau varēs sīkāk izpētīt. Šobrīd galvenais saspēlēties un taktiski salikt visu pa plauktiņiem un būt pašiem gataviem."

Timma pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas klubā Vitorijas "Kirolbet Baskonia", piedzīvojot debiju ULEB Eirolīgā, kā arī izcīnot Spānijas čempionāta sudraba medaļas. Savukārt vasarā viņš pārgāja uz titulēto Grieķijas klubu "Olympiakos", kur spēlē arī Strēlnieks.

"Klubs par mani izrādīja interesi un beigās divas komandas vienojās par pāreju. Pirms vēl darījums tika noslēgts man bija ieteikums nerunāt ar "Olympiakos" spēlētājiem, tādēļ ar Strēlnieku mums nekādu sarunu iepriekš nebija. Viņš gan bija pirmais, kurš uzzināja par manu pievienošanos, bet tas jau notika pēc tam, kad līgums bija parakstīts. Nevarēju runāt ar "Olympiakos" spēlētājiem, jo vēl nebija 100% skaidrība, vai pāreja tiešām notiks, turklāt līdz pēdējam brīdim nebija pilnīgi skaidrs vai pārstāvēšu šo vienību," pārejas nianses atklāja Timma.

Basketbolists bija apmierināts par iepriekšējo sezonu.

"Savu sniegumu viennozīmīgi vērtēju ar pozitīvu zīmi. Spānijas čempionāts un ULEB Eirolīga bija jauns izaicinājums. Domāju, ka esmu ieguvis pieredzi un iemācījies jaunas lietas, ko paņemšu līdzi nākotnē. Kopumā laiks Spānijā vērtējams pozitīvi," bilda basketbolists, kuram šobrīd nav nekādu veselības likstu.

Šovasar Latvijā notika arī Jāņa Timmas un viņa domubiedru organizēta basketbola nometne jaunajiem talantiem.

"Nometnes laikā visas dienas biju kopā ar jauniešiem. Tā nebija tāda nometne, kurā es meklēju talantus, bet gan vēlējos viņiem parādīt, kāda ir profesionāla basketbolista dzīve. Nometnē ieraudzīju to, ka ir daudz spēlētāju, kuri vēlas strādāt, taču viņiem nepieciešama papildus motivācija. Šādas tikšanās ar profesionāliem spēlētājiem dod viņiem nepieciešamo grūdienu un sapratni, ka viss nemaz nav tik vienkārši, jo dažreiz ir tā, ka tu kaut ko dari, bet pie pirmās neveiksmes atmet ar roku, tomēr, iespējams, šis spēlētājs ir liels talants. Nekad nevar zināt, kas izaugs no šāda basketbolista, tādēļ, ja basketbols patiešām patīk, nekad nedrīkst apstāties un vienmēr ir jāiet un jādara," jauno paaudzi strādāt mudināja izlases basketbolists.

"Motivēju šos spēlētājus, cik spēju, jo zinu, ka manā bērnībā nekas tāds nebija. Paldies Dievam, ka apkārtējo apstākļu dēļ nonācu tur, kur esmu tagad. Varbūt, ja man būtu bijušas šādas nometnes un kāds pazīstams basketbolists ierastos pie manis Krāslavā, es, iespējams, būtu trenējies vēl vairāk un motivācija būtu vēl lielāka. Gribu dod šiem jauniešiem to, kas nebija man un man ir patīkami, ka bērni klausījās, Domāju, ka viņi uzzināja daudz, ko jaunu," par nometni gandarīts bija Timma.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu