Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajā mājas spēlē "sausā" uzvar "Sibirj" hokejistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11.sezonas pirmajā mājas spēlē ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" vienību. Latvijas komanda guva otro uzvaru pēc kārtas.

Mājiniekiem vārtus pirmajā trešdaļā guva Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, bet trešajā periodā precīzs bija Līnuss Videls, kuram šajā mačā arī divas rezultatīvas piespēles.

Tāpat divas reizes partneriem asistēja Metjū Majone, kamēr vārtos Kristers Gudļevskis atvairīja visus 20 pretinieku metienus, pirmo reizi "Dinamo" rindās paliekot "sausā".

"Dinamo" komandai pirmajā periodā piederēja liels pārsvars, rezultātu atklājot piektajā minūtē, kad divatā pret "Sibirj" vārtsargu Deniju Teiloru izslidoja Līnuss Videls un Dārziņš. Zviedru uzbrucējs nepaskopojās ar piespēli, ļaujot Dārziņam ripu raidīt tukšā pretinieku vārtu stūrī.

Turpinājumā rīdzinieki palika mazākumā, to izturot, bet pēc tam divas reizes noteikumus pārkāpa viesi, uz 15 sekundēm paliekot arī trijatā. Lielo vairākumu mājinieki gan neizmantoja, bet 20 sekundes pēc "Sibirj" ceturtā laukuma spēlētāja nākšanas laukumā pārsvaru dubultoja Rēdlihs, kuram asistēja Metjū Majone un Videls.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem "Sibirj" veica vārtsargu maiņu, Teilora vietā laukumnā sūtot Alekseju Krasikovu, kurš drīz vien tika sodīts ar divām soda minūtēm, taču vēl vienu vairākumu rīdzinieki neizmantoja.

Tikmēr otrajā periodā laukumā bija līdzīga spēle, kurā abas komandas bieži spēlēja mazākumā. Jau otrā perioda pirmajā minūtē uz sodīto soliņu devās rīdzinieku leģionārs Brendons Makmilens, turpinājumā mājiniekiem divas reizes esot arī vairākumā. Savukārt šīs trešdaļas otrajā pusē pēc Kevina Klārka un Marka Entonija Zaneti noraidījumiem, "Dinamo" teju četras minūtes bija mazākumā, bet godam šo brīdi izturēja.

Otrajā trešdaļā jau vairāk uzbruka viesi, kuri pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem izdarīja deviņus metienus, kamēr rīdzinieki pa Krasikova sargāto cietoksni meta sešas reizes.

Trešajā periodā rīdzinieki droši kontrolēja spēles gaitu, vēl divas reizes tiekot pie iespējas vairākumā, otro no tiem realizējot, kad vārtu priekšā ripu pielaboja Videls, šajā mačā tiekot pie sava trešā rezultativitātes punkta, kamēr pie rezultatīvām piespēlēm tika Majone un Rēdlihs.

Rīgas "Dinamo" līdz ar to izcīnīja otro uzvaru trīs spēlēs, kamēr "Sibirj" sezonu sākusi ar četriem zaudējumiem.

Rietumu konferencē rīdzinieki ar četriem punktiem nu ir sestajā vietā, bet "Sibirj" punktus nav izcīnījusi un ir pēdējā - 13.vietā - Austrumu konferencē.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā "Dinamo" svētdien krustos nūjas ar Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", bet otrdien būs spēkošanās ar Maskavas "Dinamo", kurā spēlē iepriekšējo sezonu rīdzinieku līderis Miks Indrašis.

Pēc tam Latvijas klubs dosies tālā izbraukumā pie Pekinas "Kuņluņ Red Star", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral" komandām, mājās atgriežoties 23.septembrī.

Sezonas pirmajā mačā rīdzinieki svētdien viesos ar 2:4 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet otrdien ar 2:1 pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību.

Tikmēr "Sibirj" sezonu sāka ar trim zaudējumiem viesos - 2:3 pret "Severstaļ", 0:5 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 3:6 pret Maskavas "Dinamo".

Rīgas komandai sestdien traumas dēļ nepalīdzēja uzbrucējs Gints Meija, bet ierindā bija vienības kapteinis Dārziņš, kurš nespēja pabeigt iepriekšējo maču.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Par komandas pirmo vārtsargu tiek gatavots Kristers Gudļevskis, kurš pēc piecām sezonām Ziemeļamerikā atgriezies dzimtenē. Tikmēr konkurenci viņam sastādīs Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks no Krievijas.

Aizsardzības līnijā no iepriekšējās sezonas palikuši vien Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un lietuvietis Nerijus Ališausks. Viens no būtiskākajiem papildinājumiem ir pieredzējušā Kristapa Sotnieka atgriešanās dzimtajā klubā. Tāpat nozīmīgs papildinājums ir uzbrūkošā stila aizsarga Metjū Majones piesaistīšana, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par rezultatīvāko aizsargu Somijas augstākajā līgā, bet vēl pirms gada tādu pat titulu ieguva Slovākijas meistarsacīkstēs. Savukārt neilgi pirms sezonas sākuma rīdziniekiem pievienojās pieredzējušais krievu aizsargs Sergejs Gimajevs. Tāpat klāt nākuši kanādietis Marks Entonijs Zaneti, amerikānis Keids Feirčailds un Dmitrijs Šuļeņins no Krievijas. Treneru rīcībā ir arī Roberts Mamčics.

Būtiskas izmaiņas ir arī uzbrukuma līnijā, jo Rīgas "Dinamo" atstājis iepriekšējās sezonas komandas kapteinis un pēdējo gadu vienības rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, kurš pārcēlies uz Maskavas "Dinamo". Ierindā gan palikuši iepriekšējās sezonas nākamie divi rezultatīvākie vīri - Miķelis Rēdlihs un Brendons Makmilens, kā arī atšķirībā no iepriekšējās sezonas, šo jau no sākuma sāks tehniskais Lauris Dārziņš.

Savukārt no tiem, kas papildinājuši komandu, noteikti jāizceļ pieredzējušais centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čehijas augstākās līgas klubā Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī Latvijas hokeja jaunais talants Mārtiņš Dzierkals, kurš, nespējot nostiprināties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" sistēmā, nolēma atgriezties mājās. Daudz tiek gaidīts arī no kanādieša Kevina Klārka un no zviedra Līnusa Videla, kurš Rīgas klubā atgriezies pēc trīs sezonu pārtraukuma. Tāpat no leģionāriem uzbrukuma rindas papildinājis arī soms Matiass Mitinens.

Komandā palikuši jau ilggadējie komandas spēlētāji Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs, kā arī Frenks Razgals, Roberts Lipsbergs un Oskars Batņa. Tāpat vairāk tiek gaidīts no jaunajiem Emīla Ģēģera un Daniela Bērziņa, kuri sevi labi pieteica iepriekšējās sezonas beigu daļā. Rīdzinieku rindās ir arī Egils Kalns, kurš iepriekš spēlēja rīdzinieku fārmklubā Liepājā, tikmēr no pašmāju spēlētājiem ierindā vairs nav Māra Bičevska, Edgara Kuldas un Ņikitas Jevpalova.

Izmaiņas skārušas arī treneru korpusu. Galvenā trenera amatā palicis Ģirts Ankipāns, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. Ja iepriekšējā sezonā viņš vēl bija galvenā trenera pienākumu izpildītājs, tad tagad pilntiesīgs komandas vadītājs. Tāpat kā iepriekšējā sezonā viņam palīdzēs bijušie vārtsargi Edgars Masaļskis un Juris Klodāns, bet klāt nākuši Artis Ābols un Ronalds Ozoliņš, savukārt Aigars Cipruss pārņēmis jauniešu kluba "Rīga" vadību, kas spēlēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Jau ziņots, ka vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" - divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu