Sietlas "Storm" basketbolistes nonāk uzvaras attālumā no WNBA čempionu titula

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jennifer Buchanan/REUTERS

Sietlas "Storm" basketbolistes sestdien izcīnīja uzvaru Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) finālsērijas otrajā spēlē, nonākot panākuma attālumā no čempionu titula.

"Storm" savā laukumā ar rezultātu 75:73 (25:16, 11:24, 22:21, 17:12) uzvarēja Vašingtonas "Mystics" spēlētājas, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0 vadību.

Sietlas komandas labā otrajā finālspēlē Brianna Stjuarte guva 25, bet Džūela Loida 13 punktus, kamēr Nataša Hovarda izcēlās ar astoņiem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr zaudētājām Elena Delle Donne sameta 17 punktus, bet pa 15 punktiem pievienoja Eriela Etkinsa un Kristi Tolivera.

"Storm" aizvadīja lielisku pirmo ceturtdaļu, iekrājot deviņu punktu pārsvaru, taču turpinājumā "Mystics" atspēlējās un pēc puslaika bija vadībā ar 40:36.

Turpinājumā ritēja ļoti līdzīga cīņa, "Mystics" komandai reizi iegūstot piecu punktu pārsvaru 61:56. Tiesa, pēdējā ceturtdaļā "Storm" atguva vadību, panākot arī 70:65 savā labā, beigās ne bez grūtībām nosargājot uzvaru.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē piektdien "Storm" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 89:76.

Sērijas trešā spēle trešdien notiks Vašingtonā, kur nepieciešamības gadījumā piektdien risināsies arī ceturtā spēle.

Jāpiebilst, ka finālsērijā laukumā dodas četras basketbolistes - Sjū Bērda, Brianna Stjuarte, Džūela Loida un Elena Delle Donne, kuras kandidē uz vietu ASV izlases rindās startam Pasaules kausā. Kā zināms, amerikānietes Pasaules kausā spēlēs vienā grupā ar Latvijas izlasi.

Pusfināla sērijā "Storm" ar 3-2 uzvarēja Fīniksas "Mercury", bet "Mystics" ar 3-2 pārspēja Atlantas "Dream" basketbolistes.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā "Storm" bija labākā Rietumu konferencē un visā līgā, izcīnot 26 uzvaras 34 spēlēs, kamēr Vašingtonas komanda ar 22 panākumiem bija otrajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Sietlas "Storm" ir divkārtēja WNBA čempione, titulu izcīnot 2004. un 2010.gadā, bet Vašingtonas "Mystics" finālā spēlē pirmo reizi.

Iepriekšējā sezonā par WNBA čempionēm kļuva Minesotas "Lynx" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-2 uzvarēja Losandželosas "Sparks" spēlētājas.

Savukārt 2014.gadā Fīniksas "Mercury" sastāvā par WNBA čempioni tika kronēta Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura nu jau noslēgusi savu spēlētājas karjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu