Katram ceturtajam bērnam konstatē normai neatbilstošus augšanas rādītājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisinājās bērnu veselīgai augšanai veltīts pasākums "Audz liels, stiprs un vesels", kurā katram ceturtajam bērnam konstatēja normai neatbilstošus augšanas rādītājus, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Elīna Zelčāne.

Pasākumā, kurā ģimenes ar bērniem tika aicinātas veikt garuma un svara mērījumus, lai pārliecinātos par bērna atbilstību vecumam, vidēji katram ceturtajam bērnam tika konstatēta augšanas rādītāju neatbilstība attiecīgā vecuma normām. Visbiežāk rādītāji bija lielāki nekā jābūt, piemēram, bērnu svars bija neatbilstošs, sacīja Zelčāne.

Pēc viņas teiktā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas endokrinoloģijas nodaļas medmāsas nosvēra un nomērīja 212 bērnus, no kuriem 124 bija meitenes un 88 zēni. Jaunākajam pasākuma dalībniekam bija vien astoņi mēneši, savukārt vecākajam - 18 gadi. Kaut arī pasākuma mērķauditorija bija bērni, netrūka arī vecāku, kuri vēlējās pārbaudīt savus augšanas rādītājus.

Pasākuma "Audz liels, stiprs un vesels" mērķis bija vērst vecāku un līdzcilvēku uzmanību veselīgai bērna attīstībai un atgādināt, cik būtiski sekot līdzi bērna auguma un svara attiecībai, veicot regulārus mērījumus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu