Mēnesi pirms vēlēšanām partiju reitingā pirmo vietu nemainīgi ieņem "Saskaņa"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mēnesi pirms 13.Saeimas vēlēšanām partiju reitingā pirmo vietu ar 14,9% vēlētāju atbalstu nemainīgi ieņem "Saskaņa", bet otro ar 9,0% popularitāti - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), savukārt trešajā vietā izvirzījusies Jaunā konservatīvā partija (JKP), par kuru savu balsi būtu gatavi atdot 6,9% vēlētāju, liecina pētījumu kompānijas "Norstat" veiktās aptaujas dati, par kuriem vēstīja "TV3 ziņas".

Ceturtajā vietā partiju reitingā ierindojusies "KPV LV", par kuru būtu gatavi balsot 6,6% vēlētāju, kas ir mazāk nekā augustā, kad šo partiju atbalstīja 9% aptaujāto.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK būtu gatavi atbalstīt 5,7% vēlētāju, bet par sarakstu "Attīstībai/Par" savu balsi atdotu 4,5% respondentu.

"Jaunā Vienotība" "Norstat" reitingā palikusi septītajā vietā ar 3,3% vēlētāju atbalstu, bet astoto vietu ieņem Latvijas Krievu savienības ar 1,8% vēlētāju atbalstu.

Pārējiem politiskajiem spēkiem reitings ir zem 1%.

Aptaujas dati arī liecina, ka nepilnu mēnesi pirms vēlēšanām joprojām ir ļoti daudz tādu cilvēku, kuri vēl nav izlēmuši, par ko balsot - šo balsstiesīgo īpatsvars veido 37,6%. Savukārt vēlēšanās nolēmuši nepiedalīties 5,4% respondentu, liecina "Norstat" septembrī veiktās aptaujas dati.

Aptauja tika veikta septembra sākumā ar telefonintervijas metodi.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu