Viesuļvētra "Florence" strauji pieņemas spēkā un turpina virzīties uz ASV dienvidaustrumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Viesuļvētra "Florence" Atlantijas okeānā pirmdien strauji pieņēmusies spēkā, kļūstot par ceturtās kategorijas viesuļvētru pēc piecu kategoriju Safira-Simpsona skalas, un turpina virzīties uz ASV dienvidaustrumiem, pirmdien paziņojis ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

Gatavojoties viesuļvētrai, ASV Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas un Virdžīnijas štatos gubernatori izsludinājuši ārkārtas stāvokli.

ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC) rekomendējis varasiestādēm štatos no Floridas līdz Ziemeļkarolīnai sākt mobilizēt resursus un gatavoties viesuļvētrai.

Foto: Iznīcinošais skaistums: viesuļvētra Ziemeļdakotā

NHC ziņoja, ka "Florence" atrodas 925 kilometrus no Bermudas un viesuļvētras centrs otrdien un trešdien virzīsies starp Bermudu un Bahamu salām.

NHC prognozē, ka līdz ceturtdienai "Florence" būs kļuvusi par "ārkārtīgi bīstamu milzīgu viesuļvētru".

ASV Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas piekrasti "Florence" varētu sasniegt ceturtdien.

"Florence" var atnest katastrofālus plūdus ASV austrumu apgabaliem, kur jau tā pēdējā laikā spēcīgi lijis, un var kļūt par spēcīgāko vētru, kas skārusi šo reģionu pēdējās desmitgadēs, brīdinājušas amatpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu