Bērna sagatavošanai skolai vecāki šogad tērējuši vidēji 80 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eesti Meedia

Bērna sagatavošanai skolai vecāki šogad tērējuši vidēji 80 eiro, liecina Latvijas interneta veikala "220.lv" apkopotie dati par augustu.

Trešo gadu pēc kārtas vispopulārākie skolas piederumi ir ne tikai mugursomas un kancelejas preces, bet arī viedās ierīces un mēbeles.

"220.lv" valdes locekle Laila Snidzāne norādīja, ka līdzās tradicionālajam skolas preču sarakstam - mugursomām, rakstāmpiederumiem un pierakstu burtnīcām, aizvien biežāk tās tiek papildinātas ar elektroniskajām ierīcēm un skolniekam vai studentam vajadzīgajām mēbelēm.

"Īpaši pieaug nepieciešamība pēc jaunākajām tehnoloģijām - planšetdatoriem un viedtālruņiem, kuri tiek iegādāti pirms jaunā mācību gada sākuma," sacīja Snidzāne.

Apkopotie dati liecina, ka pircēju interese par elektroniskajām ierīcēm šī gada augustā ir palielinājusies par vairāk nekā 10%, salīdzinot ar to pašu laika periodu aizvadītajā gadā. Snidzāne atzīmēja, ka to ietekmē preču klāsts, kā arī preču cenas. Pēdējo trīs gadu laikā populārākie elektronisko ierīču zīmoli skolas sagatavošanās periodā nemainīgi ir elektroierīču ražotāju "Nokia", "Asus" un "Blackview" tehnoloģijas.

Vienlaikus novērots, ka ik gadu iedzīvotāji Latvijā sāk savlaicīgi meklēt skolas preces un ieguldīt vairāk laika to sagādē. Šogad interneta lietotāji jau jūlija vidū bieži iegādājās preces skolai.

Snidzāne sacīja, ka, salīdzinot pircēju aktivitāti pēdējos gados, novērots, ka cilvēki vairs nevēlas gaidīt līdz augusta pēdējām dienām. "Arvien vairāk klientu nolemj savlaicīgi ieviest pārmaiņas savā mājoklī, to iekārtojot atbilstoši mācībām piemērotai videi. Tiek pirkti gan mācību galdi, gan krēsli. Turklāt arvien biežāk klienti investē precēs, kas nodrošina augstāku kvalitāti, " apliecināja Snidzāne.

Viņa prognozēja, ka šajā nedēļā iepirkšanās skolai būs praktiski noslēgusies un mazāk aktuāla kā iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu