Gailītis: Tik spožs kā tagad Brīvības piemineklis nekad nav bijis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizsākot Eiropas kultūras mantojuma dienas, kas notiks no 14. septembra līdz 16. septembrim, otrdien Brīvības pieminekļa Goda telpā tika svinīgi atklāta foto ekspozīcija par Brīvības pieminekli laikmetu griežos un uzstādīta Kultūras pieminekļa zīme, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons.

“2011.gadā realizējām lielisku iniciatīvu, izveidojot Brīvības pieminekļa iekšpusē reprezentatīvu telpu. Tagad mums ir iespēja šeit vērot ekspozīciju par Brīvības pieminekļa vēsturi,” teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis atzina, ka Goda telpa kļuvusi par vienu no populārākajām apmeklējuma vietām Rīgā, kā arī uzsvēra, ka ļoti labi izdevusies Brīvības pieminekļa restaurācija.

“Tik spožs kā tagad Brīvības piemineklis nekad nav bijis, pat ne atklāšanas dienā,” apgalvoja G. Gailītis.

2015. gadā Brīvības piemineklim - Latvijas valstiskuma, latviešu tautas vienotības, neatkarības un brīvības simbolam - apritēja 80 gadi. Fotoizstādē skatāmas unikālas pieminekļa atklāšanas fotogrāfijas, valsts svētku svinības un dažādu ceremoniju norises pieminekļa piekājē vairāk nekā 80 gadu garumā. Foto materiāls atlasīts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu, Aizsardzības ministriju, Izglītības ministriju, Valsts kanceleju, 1991. gada barikāžu muzeju, Valsts policiju, Rīgas kuģniecības un vēstures muzeju, vēsturniekiem un profesionāliem fotogrāfiem.

Izstādi rīko Rīgas pieminekļu aģentūra sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldi Rīgas domes Latvijas valsts simtgadei veltīto pasākumu gaitā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu