Jaunā “X Faktora” atklājums – depresijas un apreibinošo vielu upuris Marks (5)

Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

9. septembrī televīzijas ekrānos atgriezās iemīļotā mūzikas šova “X Faktors” otrā sezona, kurā uzstājās daudzi pārsteidzoši un jauni talanti. Viens no tiem bija 19 gadus vecais mūziķis Marks Hiršsons, kurš pārsteidza skatītājus ar savu sāpīgo un skaudro dzīvesstāstu.

Kā izrādās, puisi 16 gadu vecumā pametusi meitene, tādēļ viņam sākusies depresija. Nespējot to pārdzīvot, puisis sācis lietot narkotikas. Šogad gan Marks pabeidza vidusskolu un sāka darbu veikalā.

Kā portālam Apollo.lv pastāstīja jaunietis, šobrīd viņš ir brīvs no apreibinošo vielu atkarības.

“Atkarību pieveicu paša spēkiem, saprotot: ja turpināšu – tas nebeigsies labi. Mūzika man ļoti palīdz. Patīk tas, ko daru. Kad dziedu, tas palīdz atslēgties no realitātes."

Jaunais mūziķis pārsteidza žūriju un skatītājus ar labu balsi, bet nepārliecinātību par sevi. Neskatoties uz to, Busulis, Auškāpa un Sējāns jaunietim veltīja atzinības pilnus vārdus, dodot trīs "jā". 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

“Es sevi parasti kritizēju un arī no žūrijas biju gaidījis kritiku. Taču nesagaidīju… Tāpēc biju pārsteigts. Man šķita, ka viņiem nebija pareizs viedoklis, taču cenšos domāt, ka viņi ir zinoši cilvēki un saprot, ko runā. Neteiks jau netaisnību.”

Pēc šova puisis saņēmis daudz pozitīvu vārdu, kas ļāvis viņam sev vairāk noticēt un kļūt pašapzinīgākam. “Uztraukums nekur nav pazudis, bet ir kļuvis vieglāk.”

Vaicāts, no kura žūrijas locekļa viņš baidoties visvairāk, Marks mazliet apdomājās.

“Man nav bail ne no viena. Pat ja visi mani apceltu, man būtu vienalga. Tas manu dzīvi neietekmētu. Esmu “X Faktorā”, lai pārvarētu sevi un savas bailes, kā arī redzētu, cik augstā līmenī ir mana balss un cik man pie tās vēl jāstrādā.”

Kā savu mentoru jaunietis gribētu redzēt Aiju Auškāpu. “Gribētu pie Aijas, jo viņa izstaro mīļumu un mieru. Man būtu vieglāk ar viņu sastrādāties. Bet man ir grūti spriest, jo nezinu, kādi ir Intars un Reinis.”

Marks pastāstīja, ka ir gatavs uzvarēt, taču nav sev uzstādījis tādu mērķi – viņam galvenais ir sevi parādīt "uz maksimumu". Ja tiktu tālāk, jaunietis būtu gatavs arī censties uz skatuves veidot šovu, taču pagaidām dejošana neizdodoties, jo nepieciešams laiks, lai iejustos dziesmā.

Uz jautājumu, vai jaunietis ir gatavs arī pielūdzēju vēstulēm, Marks vien atsmaida un noteic: “Jāsāk baidīties!”

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu