Projektā cilvēku virs 50 gadiem nodarbināšanai atvēlēti 10,6 miljoni eiro (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem" pieejams finansējums 10 596 211 eiro apmērā, tostarp 9 006 779 eiro ir ESF finansējums, šodien Saeimas Nodarbinātības apakškomisijas sēdē sacīja aģentūras direktore Evita Simsone.

Viņa norādīja, ka 40% no NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem ir vecāki par 50 gadiem, tomēr projekts paredzēts nodarbināto cilvēku virs 50 gadiem atbalstīšanai. Projektā atbalsts tiks piedāvāts gan darbiniekiem, gan viņu darbadevējiem.

Projektā noteikti dažādi atbalsta pasākumi, tostarp individuālais gados vecākā darbinieka novērtējums, darba vides pielāgošana, prasmju uzlabošana, kā arī karjeras konsultācijas un citi pasākumi.

Pēc Simsones paustā, projektā paredzēts iesaistīt apmēram 3000 darbinieku.

Latvijas darba devēju konfederācijas eksperts Pēteris Leiškalns deputātiem sacīja, ka darbadevēji nav "labdarības organizācijas", tomēr viņiem varētu būt svarīgs izvērtējums "no malas". Darbadevējam svarīgi saprast, ka veiksmīga vecuma vadības politika var palīdzēt sasniegt vēlamo rezultātu un gūt lielāku peļņu.

Jau ziņots, ka Latvijā no visiem nodarbinātajiem vairāk nekā trešdaļa jeb 33,7% ir vecumā virs 50 gadiem. Visvairāk šie cilvēki ir nodarbināti tādās nozarēs kā ūdensapgāde, veselība un sociālā aprūpe, izglītība, operācijas ar nekustamo īpašumu un enerģijas apgāde, informatīvās kampaņas "Zaļā gaisma gados stiprajiem" atklāšanā sacīja NVA direktore.

Lai informētu par darba devējiem un darbiniekiem vecumā virs 50 gadiem pieejamajiem atbalsta pasākumiem, NVA Eiropas Sociālā fonda projektā "Atbalsts ilgākam darba mūžam" sāka informatīvo kampaņu "Zaļā gaisma gados stiprajiem".

Kampaņas mērķis ir mazināt stereotipus un uzsvērt gados vecāko nodarbināto priekšrocības darba tirgū, iedrošināt darba devējus un palīdzēt viņiem noturēt vecāka gadagājuma darbiniekus, kā arī stiprināt izpratni, ka gadi un tajos uzkrātā dzīves pieredze ir vērtīgs resurss.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu