"Maiss bija pilns ar striķiem, plastmasu, driskām, bundžām, lauskām un vadiem!" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Arvien vairāk pasaules un Latvijas iedzīvotājus sāk satraukt vides piesārņojums un atkritumu daudzums jūrās. Sociālajā portālā Facebook kādā bezatkritumu filosofijas grupā iedzīvotāji pauž savu sāpi par atkritumiem Kolkasragā.

"Pirms mēneša ar draugu apmeklējām Kolkasragu un pastaigā gar jūru mana sirds salūza, redzot cik daudz atkritumu ir izskaloti krastā. Mums sarkanajā maisiņā pastaigas sākumā atradās peldkostīmi un dvieļi, bet beigās tos nesām rokās, un maiss bija pilns ar piekrastes atkritumiem - striķiem, plastmasu, audumu driskām, bundžām, stikla lauskām un pat datoru vadiem," raksta kāda sieviete. 

Kolkasragā ir divi automašīnu stāvlaukumi, bet par atkritumu kontaineriem nav padomāts - kad maisu entuziasmā aiznesām uz miskasti - tā bija pilna. Līdz ūkai! Un kā redzams fotoattēlos, cilvēki tos sākuši kraut kaudzēs apkārt. 

"Man ir divi jautājumi - kurš ir iedomājies, ka piekraste ir piemērotākā vieta, lai atbrīvotos no bērnu ratiņiem?" retoriski vaicā Facebook lietotāja. 

"Cik bieži tiek izvesti atkritumi no dabas parkiem, dabas takām un piekrastes kontaineriem? Vai ekoloğiskā domāšana nav jāmāca arī iestādēm, kas ir par vidi un ekoloģiju atbildīgas?" brīnās sieviete. 

Tāpat sieviete mudina ikvienu aizdomāties par savu uzvedību pie jūras - ko dari tu lai samazinātu atkritumu daudzumu jūrā un piekrastēs?

Vai Tu ēd pie jūras? Vai esi laidis gaisā balonus vai laternas? Vai atceries savākt aiz sevis drēbes, telšu vietas vai piknika piederumus? Vai tu pacel atkritumus, ja tie ir ceļā, pat ja tos aiz sevis ir atstājis kāds cits?

Foto: facebook.com
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu