“X Faktora” odziņa Dita: “Dievs un mūzika ir labi savienojamas lietas”

Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

9. septembrī televīzijas ekrānos atgriezās iemīļotā mūzikas šova “X Faktors” otrā sezona, kurā uzstājās daudzi pārsteidzoši un jauni talanti. Viena no tām bija 21 gadu vecā kristīgās mūzikas izpildītāja Dita Svarupa.

Meitene skaistās balss dēļ no žūrijas saņēma trīs “jā” un ir tikusi tālāk uz krēslu izaicinājumu. Kā portālam Apollo.lv pastāstīja Dita, par savu mentoru viņa vēlētos redzēt Reini Sējānu. “Mūzikas autoritāte man noteikti ir Intars Busulis, bet es vēlētos pie Reiņa, jo viņš ir kritisks, zina, ko grib un ko meklē, tāpēc es gribētu paņemt no viņa to azartiskumu un radošumu uz skatuves.”

Neskatoties uz atzinīgajiem vārdiem, meitenei Sējāns izraisot arī lielākās bailes. “Viņš zina, ko meklē. Ja neatbilsti tam – tad neko.”

Dita jau pirmajā sērijā neslēpa, ka tic Dievam.

“Ticībai es pievērsos jau agrā vecumā, jo mani mamma sešos gados aizveda uz svētdienas skolu. Tā es tajā vidē uzaugu un piedzīvoju visu. 14 gados sāku attīstīt mūziku un tur joprojām esmu. Mūzika un ticība Dievam ir ļoti labi savienojamas lietas.”

Meitene gan nav droša, vai uz skatuves būtu spējīga uzstāties atklātos tērpos un dziedāt dziesmas, kurās izskan rupjības.

“Tas man sagādātu problēmas, jo rupjības dziesmās es noteikti negribētu dziedāt. Par salauztu mīlestību dziesmas, ticu, ka nevar izbēgt, jo mana atlases dziesma arī nedaudz gāja pretrunās, bet saprotu, ka tas ir priekšnesums. Tā ir vienkārši dziesma. Es to neasociēju ar sevi, lai gan izdziedu to stāstu.”

Tāpat Dita nav droša par deju priekšnesumiem, taču labprāt tos iemācītos.

“Ar dejošanu esmu uz jūs, ļoti nemāku dejot, bet gribētu to enerģiju pasniegt uz skatuves. Man to ir grūti izdarīt, jo ir instruments, kurš jātur, jāstāv pie statīva, nevar īsti kustēties."

"Sevi es varētu iedomāties, ka esmu ļoti aktīva un lēkāju, bet realitātē neesmu to praktizējusi. Tāpēc esmu šeit, lai iemācītos skatuves tēlu," atzīst jaunā mūziķe.

Vaicāta, kādēļ meitene nav piedalījusies “X Faktora” pirmajā sezonā, Dita pastāsta, ka ir bijuši divi iemesli. “Viens bija tas, ka es nobijos, bet otrs liels faktors bija tāds, ka staigāju jau ar lielu punci. Tajā laikā nevarēju iedomāties to savienot ar šovu. Šobrīd mazajam ir gads un četri mēneši, tā ka visu var ar viņu sarunāt.”

Fotogalerija: "X Faktora" pirmās sērijas dalībnieki
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu