Sadursme ar meža dzīvnieku: negadījums, kas var notikt jebkurā laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carolyn Lehrke, CC BY-NC 2.0

Aptuveni trešdaļa Latvijas autovadītāju vismaz reizi mūžā ir iekļuvuši ceļu satiksmes negadījumā, ko izraisījis meža zvērs vai putns.

Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem vai krūmiem.

Aizvadītajās brīvdienās fiksēts kārtējais šāda veida ceļu satiksmes negadījums, kurā, saduroties ar meža dzīvnieku, iesaistītas divas automašīnas.

Kopumā šogad astoņos mēnešos Valsts policijā fiksēti 411 ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku.

Sestdien, 9.septembrī, ap plkst. 21.00, braucot pa auto ceļu Tīnūži – Koknese 41.kilometrā, pirms automašīnas Mitsubishi uz ceļa braucamās daļas izskrēja alnis, kā rezultātā notika sadursme. Sadursmē nonākušajam automobilim sekoja Audi markas auto, kurš saskrējās ar priekšā braucošo spēkratu un pārbrauca pāri notriektajam dzīvniekam.

Negadījumā iekļuvušajiem spēkratiem tika konstatēti bojājumi, kā rezultātā turpināt ceļu ar tiem vairs nebija iespējams. Pēc sadursmes neviens no autovadītājiem vai pasažieriem nav cietis, bet dzīvniekam sadursme izvērtās letāla.

   Kopumā šogad astoņos mēnešos Valsts policijā fiksēti 411 ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku. Valsts policija Vērš uzmanību, ka meža dzīvnieki mēdz pārvietoties arī baros un to uzvedība nav paredzama, tāpēc jāievēro īpaša piesardzība.

Lai izvairītos no iespējamā ceļu satiksmes negadījuma, likumsargi aicina būt uzmanīgiem, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas attiecīgajos ceļu posmos norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Foto: Valsts policija

Valsts policija atgādina, ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110 un nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu