Mājas zirnekļi visaktīvākie ir plkst. 19:35

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā izvirzīta dīvaina teorija par to, ka Lielbritānijas arahnofobiem nevajadzētu atrasties mājās plkst. 19:35 vakarā, jo, visticamāk, tieši tad istabās rosīsies zirnekļi.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Arachnology”, rakstīts, ka turpmākajās nedēļās savu zenītu sasniegs zirnekļu pārošanās sezona, kas ilgs līdz pat pirmajai oktobra nedēļai. Tā kā zirnekļu mātītes mēdz aust tīklus durvju un logu ailās, tēviņi dodas telpās, lai meklētu sev pienācīgu partneri.

Pētnieks Ādams Hārts (Adam Hart) izpētījis 250 vietas Lielbritānijā, lai noskaidrotu, kurā diennakts laikā mājās ir vērojama lielākā zirnekļu aktivitāte. Atklājās, ka zenītu tā sasniedz plkst. 19:35 vakarā un no 6:00 līdz 8:00 no rīta.

“Pie vainas ir zirnekļu pārošanās sezonas sākums. Cilvēkiem nevajag baidīties, jo šie zirnekļi ir pilnīgi nekaitīgi, tomēr ļoti noderīgi, jo iznīdē mājā knišļus. Tieši tāpēc mēs varam sākt svinēt zirnekļu sezonu,” komentēja profesors Hārts.

Pētījumā arī noskaidrots, ka 80 procenti no šiem zirnekļiem ir tēviņi, kas meklē mātītes. Tēviņi biežāk sastopami uz sienām, bet mātītes uz griestiem, durvīm un logiem.

“Skaidrs, ka mūsu dzīvojamās telpas tiem ir visai patīkamas vietas, lai nodarbotos ar vairošanos,” piebilda Hārts.

Lielbritānijā ir 650 dažādas zirnekļu sugas, tomēr, lai arī tie visi var iekost, tomēr tikai 12 sugas ir pietiekami indīgas, lai kaitētu cilvēkiem.

Cilvēkiem, kuri no zirnekļiem baidās, profesors Hārts iesaka turēt ciet logus un durvis, kā arī regulāri tīrīt telpas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu