Parīzē bērnu izglābušais "zirnekļcilvēks" ieguvis Francijas pilsonību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pie Zirnekļcilvēka iesaukas tikušais Mali imigrants, kurš maijā Parīzē izglāba kādu pie daudzstāvu nama balkona pieķērušos bērnu, kļuvis par Francijas pilsoni.

22 gadus vecajam Mamudu Gasamam tika dota iespēja paātrinātā ceļā iegūt pilsonību, kā arī sākt strādāt ugunsdzēsības dienestā.

"Šis lielās drosmes solis ir paraugs vērtībām, kas sekmē mūsu nacionālās kopienas vienotību, tādām kā drosme, pašaizliedzība, altruisms un rūpes par visneaizsargātākajiem," teiks trešdien publicētā oficiālā dokumentā.

Gasama, kurš Francijā ieradies nelegāli, ieguva pasaules slavu, kad internetā tika izlikts video, kurā redzams, kā viņš uzrāpjas pa nama fasādi un izglābj pie balkona karājošos bērnu.

Gasamu cildināja arī Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Gasama ieradās Francijā 2017.gada septembrī pa bīstamo Vidusjūras migrantu ceļu un, neraugoties uz to, ka viņam nebija darba atļaujas, tika pie darba celtniecībā.

Viņš izpelnījies starptautisku atzinību par drosmi, tomēr franču aktīvisti arī pārmet valdībai "liekulību", ņemot vērā to, kā tā izturas pret citiem imigrantiem.

Foto: AFP / Scanpix

Mājas fasāde Parīzē, uz kuras šā gada 28. maijā uzrāpās Gasama, lai izglābtu četrus gadus vecu bērnu, kurš karājās pie balkona margām. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu