Latvijas basketbola izlases iespējas kvalificēties Pasaules kausam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbola valstsvienība piektdien uzsāks Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otro posma kārtu. Latvijas izlasei ir labas iespējas kvalificēties finālturnīram, jo situācija grupā ir pateicīga. Viss noskaidrosies atlikušajās spēlēs, kur mūsējiem jācīnās ar spēcīgiem pretiniekiem. 

Gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, Latvijas basketbola izlase aizvadīja trīs pārbaudes spēles. Divas no spēlēm notika ar somiem, kur abas reizes tika piedzīvots zaudējums. Vienīgo uzvaru mūsējie izcīnīja pret spēcīgo Lietuvas izlasi, kas bija neliels pārsteigums. 

Spēles kvalitāte šajās spēlēs bija kā pa viļņiem, taču jāsaprot ir tas, ka komanda pilnā sastāvā aizvadīja tikai neilgu laiku, jo Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Aigars Šķēle komandai pievienojās vēlāk. 

Arī viens no komandas līderiem Jānis Timma atzinis, ka svarīgākais šajās pārbaudes spēlēs bija izveidot komandas ķīmiju, saspēlēties. 

"Šobrīd galvenais saspēlēties un taktiski salikt visu pa plauktiņiem un būt pašiem gataviem," sacīja Timma. 

Diemžēl, bet šajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs nāksies iztikt bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Šoreiz jāiztiek bez Rolanda Šmita, Daira Bertāna, Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, protams, arī bez mūsu Nacionālās basketbola asociācija (NBA) pārstāvjiem. Grūti ir apzināties komandas reālo spēku, ja ir nepieciešams iztikt bez puses vadošo basketbolistu. Nav nekādu šaubu, ka gadījumā, ja Latvijas basketbola izlase būtu pilnā sastāvā, tad mēs būtu starp vieniem no favorītiem uz iekļūšanu Pasaules kausa izcīņā. 

I apakšgrupā Latvijas vīriešu basketbola izlasei pretī stāsies Spānija, Slovēnija un Melnkalne. Dotajā brīdī Latvijas izlase ieņem trešo vietu apakšgrupā, komanda izcīnījusi četras uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus. 

Mūsu izlasei ir pateicīga situācija apakšgrupā, lai kvalificētos finālturnīram. Taču priekšā vēl ir atlikušas sešas spēles, kuru laikā ir nepieciešams demonstrēt savu labāko sniegumu. Protams, ka teikšanu noteiks komandas sastāvs, taču komanda ar savu cīņassparu ir gatava paveikt lielas lietas. 

Komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars atzinis, ka komanda ir gatava spēlēm, kā arī komandā noskaņojums esot labs. 

"Par veselības problēmām neviens nesūdzas, noskaņojums un enerģija ir vajadzīgajā līmenī. Svarīgi, lai no pēdējās spēles Lietuvā atmiņā paliktu tā enerģija un taktiskā disciplīna, ar kādu ievirzījām spēli mums labvēlīgā gultnē, nevis tikai galarezultāts, kas var maldināt. Ar tādu pašu noskaņojumu jāiet laukumā arī piektdien," sacīja Vecvagars. 

Lai kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas izlasei ir nepieciešams ierindoties starp trīs labākajām komandām apakšgrupā. 2019. gada Pasaules kausa izcīņā, kurš norisināsies Ķīnā, piedalīsies 32 komandas. Šajā finālturnīrā tiks sadalītas arī ceļazīmes uz 2020. gada Olimpiskajām spēlēm.  

Piektdien latvieši savā laukumā uzņems Eiropas čempionus slovēņus, bet trīs dienas vēlāk Madridē būs mačs ar spāņiem.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu