Vējone, Fiļs, Ozols un citi – smalki viesi pulcējas pašmāju blogeru glaunajā grāmatas atklāšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada 12. septembrī Mežaparka Rezidencēs, Villā Corylus, norisinājās stila ekspertu Gunas Leiškalnes-Rokas un Denisa Ševeļova kopīgi sarakstītās un izveidotās grāmatas STILS prezentācija, vienuviet pulcējot Latvijas modes pazinējus un mīļotājus krāšņā un izsmalcinātā grāmatas atklāšanas pasākumā.

Elegantā pasākuma atmosfēru baudīja un grāmatas autorus atbalstīja Valsts pirmā lēdija Iveta Vējone, uzņēmējs Oļegs Fiļs, ekspremjers un uzņēmējs Māris Gailis, AS Signet Bank padomes priekšsēdētāja vietniece Irīna Pīgozne, tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce, filozofs un žurnāla Rīgas Laiks izdevējs Arnis Rītups, aktrise Agnese Zeltiņa, zīmola M-Couture dizainere Jūlija Malahova, izdevniecības Rīgas Viļņi valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre, žurnāla Pastaiga galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere, TV personība, dzīvesstila un modes eksperte Maija Silova, dziedātājs un pasākumu vadītājs Markus Riva, kā arī citi modes un labas literatūras cienītāji.

Prezentācijas laikā par viesu ēdienkarti rūpējās Valtera restorāns, kas piedāvā izmeklētus ēdienus no Latvijas produktiem, bet meistarklasi nodrošināja prestižās Michelin zvaigznes saņēmējs, šefpavārs Artūrs Taškāns.

Pasākuma gaitā viesi priecājās par eleganto Villas Corylus dizainu un vidi, nodevās saviesīgām sarunām, baudīja gardos ēdienus, izmeklēto Veuve Clicquot šampanieti, fotografējās pie īpašas, stilīga un grezna dizaina foto sienas, kā arī steidza izmantot iespēju iegādāties grāmatu STILS un saņemt autogrāfus no grāmatas autoriem.

Īpašs pārsteiguma mirklis pasākumā bija hiphopa mūzikas izpildītāja Ozola uzstāšanās, kurš patiesi sajūsmināja publiku, izpildot savu jaunāko hitu STILS, tā enerģiskā būtība un aktualitāte lieliski sasaucās ar grāmatu STILS, kas uzskatāma par karstāko rudens jaunumu Latvijas grāmatveikalos.

“Ideja par šo grāmatu radās jau sen. Neskaitāmie jautājumi no daudziem cilvēkiem par to, kāds apģērbs ir piemērots vienā vai otrā dzīves situācijā, lika domāt, ka pieprasījums pēc šādas lasāmvielas ir nobriedis,” stāsta Guna Leiškalne-Roka, “uzreiz bija skaidrs, ka nav iespējams runāt par stila un etiķetes noteikumiem, neņemot vērā vietējās situācijas specifiku. Jo tikai dažu gadu desmitu laikā mums kā sabiedrībai šīs lietas ir atkal kļuvušas aktuālas. Tādēļ šķita svarīgi vispirms uztvert un aprakstīt kontekstu jeb vietējo stila un modes ainu. Strādājot pie grāmatas, mēs devām priekšroku nedaudz ironiskai intonācijai, lai beidzot par dzīvesstilu un modi runātu bez liekas glaimošanas sev, sentimentalitātes un ucināšanās. Atbilstošs apģērbs nav izrādīšanās, kā to Latvijā bieži uztver, - tā ir elementāra pieklājība. Tāpēc priecājos, ka esam ne vien izdevuši augstas kvalitātes grāmatu STILS, kas neatpaliek no starptautiskiem analogiem, bet arī par to, ka mums ir izdevies organizēt Latvijā nebijuša mēroga prezentācijas pasākumu. Par tā tapšanu vēlos pateikties mūsu atbalstītājiem Mežaparka Rezidencēm, Prike un Golin Riga”, turpina G. Leiškalne-Roka.

Deniss Ševeļovs atklāj: "Mēs ar Gunu žurnālu lapās esam komentējuši gandrīz visu Latvijas prominenču ārējo tēlu un to atbilstību pasākumiem. Pilnīgi noteikti esam ietekmējuši valsts galveno amatpersonu ģērbšanās manieri. Gatavojot grāmatu, apskatījām 10 000 bilžu ar pazīstamiem cilvēkiem un secinājām, ka mūsu sabiedrībai ir kur attīstīties. Mūsu pieredze rezumējās tāda dress code aprakstā, kas ir atbilstošs tieši mūsdienu Latvijai."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu