Instagram sporta entuziasts motivē jauniešus sportot: meitenes pārāk daudz dzer un ballējas

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Tā kā vairums cilvēku aktīvi darbojas sociālajos tīklos, tā ir laba platforma, lai uzrunātu plašu auditoriju. Tā kā es labprāt sekoju sportam un sporta entuziastiem, kādu dienu pamanīju, kā Instagram plosās - vislabākajā šā vārda nozīmē - aktīvs jauns puisis Artūrs ar lielu sekotāju loku. Viņam ir gandrīz 75 tūkstoši sekotāju. Iedvesmojies!

Artūram ir 23 gadi. Nolēmu ar puisi aprunāties un saprast, kāda ir viņa motivācija sportot un kā viņam Instagram ir izdevies izaudzēt tik lielu auditoriju.

"Es nelietoju alkoholu, netusējos, vienīgi pa retam kādu garšīgu aliņu pēc darba mēdzu izdzert vai arī brīvdienās. Citādā ziņā es vispār netusējos, nemaz, tikai sportoju un daru to jau vairākus gadus. Aizraujos ar vieglatlētiku, boksu un apmeklēju trenažieru zāli. Man ļoti patīk sports un dažādība sportā. Nesaprotu tos cilvēkus, kas uzskata, ka vajag sevi attīstīt tikai vienā sporta veidā. Tās ir muļķības!" viņš uzskata. "Vajag pilnveidot sevi visur. Man patīk bokss, UFC (tas ir sporta veids, kur iemācies sevi aizstāvēt uz ielas). Trenažieru zāle man patīk, jo tur varu pilnveidot savus muskuļus un kļūstu spēcīgāks. Motivāciju meklēju sevī, vienīgi boksā man ir elks – Maiks Taisons, un viens puisis no UFC.

Boksā trenējos septiņus gadus, esmu piedalījies 44 cīņās. Ar UFC ir citādi, jo Latvijā tas nav tik populārs un attīstīts kā ārzemēs.

Pie mums augstākā pilotāža ir nomest pretinieku zemē un mīcīties pa grīdu – kā reslingā, laikam tāpēc, kā teica mans labs draugs, ka Latvijā džeki baidās dabūt pa degunu.

Esmu to novērojis. Kad biju uz “Ghetto fight”, pamanīju, ka tur 95% gadījumu tieši tā arī notiek – visi vārtās pa zemi.

No otras puses, labāk sportot kaut vai tādā veidā, nevis dzerstīties apkārt, kā to dara daudz jauniešu – arī meitenes.

Latvijā katrs piektais bērns ir aptaukojies, jo nesporto, daudziem ir cukura diabēts, un kur nu vēl runāt par dzeršanu! Jaunieši dzer jau no 14 gadu vecuma, jo, redz, tas ir kruti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by WELCOME TO SHARPBLADE_BEAST (@sharpblade_beast) on

Mūsdienu meitenēm nepatīk tādi puiši kā es. Man reiz Instagram uzrakstīja viena meitene, lai es beidzot muļķoties ar to sportošanu un reāli ietusēju. Es viņai atbildēju: “Tad ej un dzer tālāk!” Tā jau ir, ja slavens youtuber, Instagram cilvēks vai blogeris publicē soctīklos to, kā viņš dzer vai pīpē, uzreiz tā saucamie fani arī grib būt kā viņš.

Latviešu meitenēm ļoti patīk tusēt, bet sports – ne visai. Mūsdienās grūti kaut ko sakarīgu atrast (ja runa par otru pusīti), meitenēm patīk džeki, kuri māk, kā saka, koļīties, nevis tādi romantiķi un sportisti kā es, tādi nevienu neinteresē.

Jā, brīvu un sakarīgu meiteni ir grūti atrast, tādu, kura arī sporto, nedzer, netusē – tādas uz rokas pirkstiem var saskaitīt. Tusēšanās katru piektdienu un sestdienu ir lielākā problēma.

Es Instagram esmu jau vismaz piecus gadus. Aktīvi publicēju sporta bildes un video jau gadus trīs.

Teikšu, kā ir – ja neesi Džastins Bībers vai Ariana Grande, tev nebūs daudz sekotāju.

Ja tu esi neitrāls cilvēks un gribi kļūt populārs soctīklos, jābūt aktīvam – jāievieto hobija video, fotogrāfijas, arī selfiji, un nedrīkst aizmirst par haštagiem (tēmturiem), tas ir ļoti svarīgi. Manējie ir – fitness, sports utt. Tas ir vajadzīgs, lai nepazīstamie cilvēki, kam arī patīk sports un viņi grib iedvesmoties, var tevi sameklēt caur haštagiem.

Motivēt jauniešus sportot – tā ir viena liela problēma. Manuprāt, visiem tagad patīk sēdēt pie datoriem. Man arī patīk uzspēlēt playstation, taču es sportoju gandrīz katru dienu.

Lai motivētu jauniešus sportot, vajag atrast kādu populāru latviešu sportistu, kam sekot un līdzināties, jārīko dažādas sporta aktivitātes, un tad jau cilvēki sapratīs, ka sports nekas briesmīgs nav.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu