Liela gadu starpība attiecībās jeb kāpēc sievietei izvēlēties jaunāku vīrieti

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Savulaik attiecības, kurās partneriem bija liela gadu starpība – desmit, piecpadsmit un pat divdesmit gadu – raisīja pārsteigumu un pat vētrainas diskusijas. Taču 21. gadsimtā mēs droši varam runāt par tendenci – vecuma starpībai nozīmes attiecībās nav un tā tikai aug.

Ir pieņemts domāt, ka aiz lielās gadu starpības attiecībās kaut kas slēpjas un nav īsti "tīrs" - pāris ir kopā finansiālu vai citu vienam vai abiem izdevīgu iemeslu dēļ. Daudzi uzskata, ka šādām attiecībām nav nākotnes, perspektīvu un tās rada daudz problēmu.

Lai gan, kā rāda prakse, daudzi vīrieši un sievietes šādā partnerībā meklē elementāras, tradicionālas vērtības, dziļas un kvalitatīvas attiecības. Bieži vien tie ir ļoti stabili pāri.

Nereti laulātie ar lielu vecuma starpību dzīvo ļoti harmoniski un laimīgi, bet pats galvenais - attiecības ir noturīgākas, un tas nekas, ka partneri nav vienaudži. Papētīsim visus "par" un "pret", šādu savienību stiprās un vājās puses. Runa būs tieši par laulībām, kas ir noslēgtas mīlestības, ne citu iemeslu dēļ.

Sociālā puse

Neapšaubāmi, sociālais statuss ir viens no spēcīgākajiem faktoriem. Ja vecāks ir vīrietis, viņš savai partnerei var dot iespēju mierīgi realizēt sevi kā mātei, izskoloties un "atrast sevi". Ja vecāka ir sieviete - viņa katrā ziņā spēj sevi nodrošināt pati un jaunajam vīrietim šī ir iespēja veidot savu karjeru un apjaust profesiju, nekoncentrējoties uz ģimenes nodrošināšanu: viņas ir atbalsts. Turklāt šāda dzīvesbiedre var padalīties pieredzē, dot gudru padomu un pārvērst savu vīrieti naudas pelnītājā, kurš bez problēmām spēs to izdarīt un nodrošināt visu ģimeni, kad viņai gribēsies atpūsties no darbiem.

Bērni

Savienībā, kurā vīrietis ir vecāks, bērni, neapšaubāmi, var rasties paralēli mīlestībai un priekam, jo viss ir kā uz paplātes: kur dzīvot un par ko dzīvot. Vairums psihologu ir vienisprātis, ka bērnus visvairāk vēlas vīrieši, kam ir tuvāk 40. 

Vīrieši, kas agri kļuvuši par tēviem - uzreiz pēc 20 gadu vecuma, bieži vien psihologu konsultācijās mēdz atzīties: "Tikai, kad bērnam palika desmit gadu, es sapratu, ko īsti nozīmē būt tēvam."

Savienībā, kur sieviete ir vecāka par vīrieti, vīrietim jābūt gatavam faktam, ka bērnu varētu arī nebūt, bet galu galā - ģimene nenozīmē tikai bērnus. Galvenokārt tā ir divu mīlošu cilvēku savienība. Mēdz būt arī citādi: ir bijuši gadījumi, kad laulībā, kur sievietei ir pāri 40, dzimst bērni. Interesanti ir tas, ka šādos gadījumos arī vīrietis apzināti nobriest kļūt par tēvu, esot vēl salīdzinoši jauns. Vēlais (tieši sievietei) bērns - tas ir atbildīgs solis, un tas ir iespējams, tikai ja abi partneri no sirds vēlas papildināt ģimeni.

Seksualitāte

Seksualitāte arī ir ļoti spēcīga šādu laulību puse. Katrā ziņā tad, ja sieviete ir vecāka, tas ir, kā saka, trāpīt nevis desmitniekā, bet simtniekā. Vairums psihologu un seksologu sen jau ir vienisprātis: vienaudžiem bieži vien nesakrīt seksuālā aktivitāte. Vīrietim seksualitātes uzplaukums ir 27 - 30 gadu vecumā, bet sievietei ap gadiem 40 un 50.

Tas nenozīmē, ka pirms vai pēc tam kāds no viņiem neizjūt interesi par seksu, runa ir tikai un vienīgi par nobriedušu seksualitāti pašā plaukumā.

Pēc 40 sievietei ir absolūti skaidrs, ko viņa vēlas. Viņa var atļauties būt patiesa, atbrīvota un justies maksimāli komfortabli seksā. Šādā situācijā viņai, protams, vislabāk derētu jauns vīrietis.

Variantā, kad vīrietis ir jaunāks, abi partneri ilgi varētu būt norūpējušies par iespējām radīt bērnu un viņu audzināt - sekss šādā laulībā varētu būt mierīgs un komfortabls, ja abi ir vienojušies par bērnu tēmu. Visas problēmas sākas vien tad, kad ir noiets garš kopīgs ceļš un viens no partneriem sāk zaudēt dzīvessparu, bet otrs ir enerģijas pārpilns. Šeit ir jāsaprot, kas ir šādas savienības un situācijas stūrakmens.

Novecošana

Tiek uzskatīts, ka novecot kopā ar vienaudzi nav nekas traks - ar abiem notiek vienādas pārmaiņas un cilvēki saskaras ar vienādām problēmām, taču tā tas šķiet tikai pirmajā mirklī. Vīrietis, piemēram, seksuāli noveco ātrāk, un bieži vien šādās situācijās ļoti cieš sieviete.

Kāpēc būtu jābaidās no novecošanas? Slimību un intereses par seksu dēļ, ārējā skaistuma zaudēšanas dēļ. Jaunāks partneris, gribi vai negribi, liks otram būt nepārtrauktā tonusā - kaut vai tikai tā fakta dēļ, ka viņš ir jauns un eksistē. Vēl labāk ir to darīt apzināti: izdomāt kopīgas fiziskas aktivitātes un pievērsties veselīgam dzīvesveidam.

Intereses par seksu pazušana vairāk ir problēma vīriešiem, kas ir gados vecāki. Jā, sešdesmitgadīgam vīrietim būs diezgan grūti apmierināt četrdesmitgadīgu sievieti. No otras puses - ja esi brīdināts par to, tātad - sagatavojies. Vienkārši laicīgi ir jāmeklē speciālists un jākonsultējas, kā vīrietim saglabāt seksuālo funkciju un dažādot seksuālo dzīvi.

Ārēja skaistuma zaudēšana vairāk varētu satraukt sievietes, kuras ir vecākas par partneri. Lai gan dažkārt runa nav par pašu pievilcības zaudēšanu, bet sievietes pārdzīvojumiem šajā sakarā.

Kā zināms, vīrieši mīl ar acīm, bet tikai sākumā, pēc tam akcents ir uz citām vērtībām un viņiem ir jāatrod tā sajūta, ka sieviete ir "savējā". Šajā kontekstā divas liekas grumbiņas sievietes sejā neko nenozīmē un nemaina.

Laulība ar vīrieti, kurš ir desmit un vairāk gadu vecāks - tā arī ir brīnišķīga vecuma starpība. Tā ir iespēja materiāli nodrošināt savu dzīvi, bet ne tikai - mīlestībā gadiem nav nozīmes. Kurš teicis, ka nevar mīlēt par sevi krietni vecāku cilvēku?

Pāriem ar lielu gadu starpību ir ļoti spēcīgas ģimenes. Partneri viens otram dāvā informācijas dažādību - viņi ir no dažādām paaudzēm, viņiem ir dažādas iespējas, dažādi skatījumi uz dzīvi, abi viens otru tur tonusā, kompensējot viens otra trūkumus un nepilnības - tur, kur viens ir mazāk zinošs, otrs vairāk. Ja tas viss ir balstīts uz abpusējām jūtām, tad šādas savienības ir harmoniskākas nekā vienaudžiem. Un vēl: mūsdienās vēl joprojām nav pieņemts slēgt šādas laulības, tāpēc pārus ar lielu gadu starpību var uzskatīt par ļoti drosmīgiem. Un, ja cilvēki mīl viens otru, neskatoties ne uz ko, - visu cieņu!

Avots: kleo.ru

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu