"SpaceX" paziņo par jaunu plānu nosūtīt tūristu ceļojumā ap Mēnesi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV kosmosa transporta kompānija "SpaceX" ceturtdien paziņoja par jaunu plānu tūrista nosūtīšanai ceļojumā ap Mēnesi, izmantojot savu raķeti "Big Falcon Rocket" (BFR), kas tiek izstrādāta cilvēku nogādāšanai tālu kosmosā.

"SpaceX" ir pierakstījusi pasaulē pirmo privāto pasažieri lidojumam ap Mēnesi ar mūsu starta raķeti BFR – tas ir svarīgs solis uz to, lai dotu piekļuves iespēju ikvienam cilvēkam, kas sapņo par ceļošanu kosmosā," kompānija paziņoja tviterī.

"SpaceX" neminēja sīkākas detaļas, bet solīja pirmdien sniegt vairāk informācijas.

Šī nav pirmā reize, kad Kalifornijā bāzētā kompānija, kuru vada interneta uzņēmējs un elektromobiļu ražotājfirmas "Tesla" ģenerāldirektors Īlons Masks, ir izteikusies par plāniem sūtīt tūristus ceļojumos ap Mēnesi.

2017.gada februārī "SpaceX" paziņoja, ka tā 2018.gada beigās nosūtīs pasaulē pirmos divus kosmosa tūristus ceļojumā ap Mēnesi ar šīs kompānijas kosmosa kuģi "Crew Dragon", kuru izplatījumā nogādātu raķete "Falcon Heavy".

Jūnijā kompānija paziņoja, ka šogad iecerētā abu tūristu nosūtīšana ceļojumā ap Mēnesi tiek atlikta. Šo tūristu vārdi un summa, ko viņi gatavi maksāt, netika izpausti.

"SpaceX" arī ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) uzdevumā nogādā kravas Starptautiskajā kosmosa stacijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu