Drošības apsvērumu dēļ mainīts Latvijas Krievu savienības protesta gājiena maršruts (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes izpilddirekcija, apspriežoties ar drošības iestāžu pārstāvjiem un pasākuma organizatoriem, nolēmusi mainīt 15.septembrī gaidāmā Latvijas Krievu savienības (LKS) protesta gājiena maršrutu, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Tāpat kā sākotnēji plānots, gājiens sāksies plkst.12 pie Dailes teātra, bet tālāk turpināsies pa Baznīcas ielu līdz Esplanādei, kur noslēgsies laukumā pie Raiņa pieminekļa, nevis pie Rīgas domes, kā bija paredzēts iepriekš.

"Šādu lēmumu domes izpilddirektors pieņēma pēc konsultēšanās ar Valsts policijas un Drošības policijas pārstāvjiem. Lai gan pieteikto dalībnieku skaits ir 1000, policija norāda, ka nav iespējams prognozēt, cik patiesībā cilvēku ieradīsies. To atzīst arī paši organizatori. Tādēļ, tīri no drošības viedokļa raugoties, policijai šajā vietā būs vieglāk nodrošināt kārtību," skaidroja Vidauskis.

Viņš norādīja, ka līdz ar izmaiņām gājiena laikā tiks slēgts satiksme Baznīcas ielā.

Kā ziņots, sestdien, 15.septembrī, Rīgā notiks kārtējais krievu skolu aizstāvju protesta pasākums.

Aicinot apmeklēt protesta akciju, LKS biedē ar "katastrofālām izglītības valodas reformas sekām". LKS ieskatā, šāda reforma ne tikai būtiski pazeminās zināšanu līmeni un palielinās stresa līmeni, bet arī pazeminās skolēnu ieinteresētību mācībās, kas savukārt novestu pie bērna nokļūšanas "sliktā kompānijā".

LKS uzskata, ka Saeimā jau apstiprinātās reformas patiesais mērķis esot "krievu sabiedrības pilnīga degradācija un asimilācija", turklāt reforma veicinot nacionālo un etnisko konfliktu sabiedrībā.

LKS savā vēlēšanu programmā kā vienīgo mērķi izglītības jomā ir noteikusi atjaunot Saeimā frakciju, kuras uzdevums būtu cīņa par krievu izglītības saglabāšanu. Savā programmā viņi sola turpināt "arvien stiprākas masu akcijas valsts pilsētu ielās".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu