Vai atpazīsti? Slavenības un viņu neparastie īstie vārdi

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Viena lieta, kas šovbiznesā nekad neiziet no modes, – izkopta unikāla personība, kuru prezentēt palīdz skatuves vārds. Lai gan mūsdienās slavenības cenšas kļūt pieejamākas un autentiskākas, daudzas zvaigznes sev par skatuves vārdiem izvēlas īsākus un neaizmirstamākus saukļus. Kamēr vieni izdomā īsu un kodolīgu iesauku, citi pavisam aizstāj savu vārdu un uzvārdu. Noskaidro, kuras slavenības ir piedzimušas ar pavisam citiem vārdiem nekā tie, ar kuriem mēs viņus pazīstam tagad!

Bruno Marss

Īstajā vārdā – Pīters Džīns Ernandess 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Mars (@brunomars) on

2013. gadā intervijā žurnālam”GQ” dziedātājs paskaidroja, ka viņš ir bijis Bruno gandrīz visu savu mūžu. Lai gan viņš piedzima kā Pīters, mūziķis saņēma iesauku Bruno, jo viņa tēvs uzskatīja, ka bērnībā Pīters ir izskatījies kā slavenais cīkstonis Bruno Sammartino. Tomēr sava uzvārda dēļ Bruno neizdevās sasniegt topus popmūzikas pasaulē, visiem uzskatot, ka tā dēļ viņam vajadzētu ierakstīt latīņu mūziku. Kā uzskata pats Bruno, tā kā “viņš nav no šīs pasaules”, viņš par uzvārdu pieņēma “Marss”.

Kalvins Heriss

Īstajā vārdā – Adams Ričards Vails 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calvin Harris (@calvinharris) on

Populārais dīdžejs no Skotijas intervijā radio paskaidroja, ka ir pieņēmis izdomātu skatuves vārdu, cenšoties panākt, lai tik viegli nebūtu saprotama viņa rase. “Mans pirmais singls bija vairāk soulmūzika, un es domāju, ka ar vārdu Kalvins Heriss tik ļoti viegli nevarētu uzminēt manu rasi - vai esmu melnādainais vai neesmu. Pēc tās reizes es jau paliku Kalvins Heriss uz visiem laikiem.”

Džidži Hadida

Īstajā vārdā Jelena Noura Hadida (Jelena Noura Hadid)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Patiesie fani zina, ka pasaulē pazīstamā supermodele izmanto pseidonīmu. Dzimusi Jelena, Hadida tika saukta par Džidži bērnībā no ģimenes puses, mantojot iesauku no mātes. Kā norāda meitene, par Džidži meitene pavisam kļuva skolas laikā. “Pirmajā vai otrajā klasē ar mani mācījās vēl viena Jelena, un, tā kā skolotājai mūs saukt vienā vārdā bija mulsinoši, viņa pajautāja mammai, kādā iesaukā mani var uzrunāt. Un, tā kā mamma atklāja, ka sauc mani par Džidžī, kopš tā laika šis vārds ir ir pielipis.”

Džons Ledžends

Īstajā vārdā – Džons Rodžers Stīvens

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Legend (@johnlegend) on

“Džons Ledžends ir segvārds, kādā mani sāka dēvēt daudzi draugi, tas ar laiku izauga par manu skatuves vārdu,” Ledžends paskaidroja kanālam MTV 2008. gada intervijā. “Ledžends ir kaut kas, ko es nekad nebūtu sākotnēji sev izvēlējies. Tomēr segvārds ir izaudzis līdz tam, ka vairums cilvēku manā tuvāko lokā zina mani tieši ar šo, nevis īsto vārdu.”

Keitija Perija

Īstajā vārdā – Katrīna Elizabete Hadsone

Populārā dziedātāja skaidro, ka viņas skatuves vārds radās pusaudžu identitātes krīzes laikā. “Es izveidoju šo brīnišķīgo personību, kuru sauc par Keitiju Periju, lai sevi pasargātu. Šādā veidā es sev pierādīju, ka esmu kaut kas, ka varu kaut ko panākt un esmu pietiekama. Es negribēju būt Katrīna Hadsone, jo visu savu bērnību biju nelaimīga. Dzīvot ar šo vārdu bija pārāk smagi, tādēļ es izlēmu būt kāda cita.”

Lēdija Gāga

Īstajā vārdā – Stefanī Džoanna Andželīna Džermanota

Pirms viņa kļuva par starptautisku popmūzikas zvaigzni, Džermantota pieņēma savu tagad slaveno skatuves vārdu, iedvesmojoties no 1984. gada “Queen” dziesmas “Radio Ga Ga”. Mūziķe saglabā savu skatuves vārdu arī visiem projektiem, kuros viņa piedalās kā aktrise.

Mailija Sairusa

Īstajā vārdā – Destinija Houpa Sairusa

Mailijas Sairusas skatuves vārds attīstījās no viņas bērnības iesaukas. Kā bērns Destinija Houpa vienmēr daudz smaidīja un izklaidējās, tādēļ ģimene viņu iesauca par Smailiju (tulkojumā smaidīgā), kas ar laiku pārtapa par Mailiju. 2008. gadā aktrise likumīgi nomainīja savu vārdu.

Natālija Portmane

Īstajā vārdā – Neta Lī Heršlaga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

Dzimušai Izraēlā, Natālijai Portmanei tika piešķirts tradicionāls ebreju vārds, taču, kad viņas ģimene 1984. gadā emigrēja uz ASV, ģimene nomainīja Heršlagu uzvārdu uz Portmaniem par godu aktrises vecmāmiņas mājkalpotājai, un Neta-Lī kļuva par Natāliju.

Nikija Mināža

Īstajā vārdā – Onika Tanja Maradža

2012. gadā izdevumam “The Guardian” slavenā repere paskaidroja, ka viņa pat neizvēlējās savu skatuves vārdu. “Kāds vienkārši nomainīja manu vārdu. Vienā no pirmajiem sadarbības līgumiem, ko parakstīju, puisis gribēja, lai mans vārds ir Mināža, un es cīnījos ar zobiem un nagiem, taču beigās viņš mani pierunāja. Man tas vienmēr riebies.”

Mūziķe norāda, ka ģimenes lokā viņa dod priekšroku Onikai un nevēlas, lai tiktu saukta par Nikiju Mināžu.

Vins Dīzels

Īstajā vārdā – Marks Sinkleirs Vinsents

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel) on

Slavenais “Ātrs un bez žēlastības” aktieris televīzijas šovā atzinās, ka viņš nomainīja savu vārdu uz saīsinātu uzvārda versiju, kad strādāja naktsklubā par apsargu. Dīzels bija iesauka, ko viņš saņēma savas enerģijas un entuziasma dēļ.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu