Valērija Maligina mantojums beidzot oficiāli sadalīts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina saņēmušas mantojuma apliecības, tādejādi mantojums ir oficiāli sadalīts, aģentūrai LETA sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Rebenoks atzīmēja, ka juridiski mantojums ir sadalīts - visas meitas ir izņēmušas mantojuma apliecības. "Faktiski mantinieces tagad ir kopīpašnieces - katra māja pieder trijiem, katra akcija pieder trijiem. Respektīvi, viss pašlaik ir kopīpašums. Tādēļ tagad trijiem mantiniekiem ir jāparaksta vienošanās par mantojuma sadali," skaidroja Rebenoks.

Jautāts, vai uzņēmumā tagad ir jāgaida, kad šīs trīs mantinieces vienosies, Rebenoks norādīja, ka "Olainfarm" nekas nav jāgaida. Viņš atzīmēja, ka uzņēmums ir rīcībspējīgs un tā vadība ir rīcībspējīga.

Savukārt runājot par Irinas Maliginas lomu kopējā mantojuma aizgādniecībā, Rebenoks skaidroja, ka viņas aizgādņa funkcija ir beigusi eksistēt, jo "mantinieces mantojuma apliecības ir izņēmušas. Tagad katrs mantinieks var rīkoties patstāvīgi", taču tas neizslēdz nepieciešamību pēc kopīgiem lēmumiem, kas nākotnē attieksies uz uzņēmumu.

Kā ziņots, Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina meita Nika Saveļjeva vērsušās tiesībsargājošajās institūcijās ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu uzņēmumā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu.

Iesniegumos izteikts aicinājums aizsargāt "Olainfarm", uzņēmuma akcionāru un mantinieču intereses, jo pēdējo dienu notikumi liecina par ļaunprātīgu un negodprātīgu kontroles pārņemšanu pār šo uzņēmumu.

Pieteikumu iesniedzējas pauž viedokli, ka reiderisma rezultātā "Olainfarm" var tikt izsaimniekots, visiem akcionāriem nodarot apzināti būtisku zaudējumus un apdraudot uzņēmuma nākotni, par ko, atbilstoši Komerclikuma noteikumiem, personīgi atbildīgi ir uzņēmuma padomes un valdes locekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu