Nitišs: izcīnot Eiropas čempiona titulu sajūtas ir ļoti labas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autosportistis Reinis Nitišs piedalās preses konferencē, kurā informē par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 9. posmu "Neste World RX of Latvia".
Autosportistis Reinis Nitišs piedalās preses konferencē, kurā informē par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 9. posmu "Neste World RX of Latvia". Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc Eiropas čempiona titula izcīnīšanas sajūtas ir ļoti labas, jo panākums tika gūts savu skatītāju priekšā, aģentūrai LETA svētdien sacīja Latvijas autosportists Reinis Nitišs, kurš Biķernieku trasē triumfēja Vecā kontinenta čempiona titulu rallijkrosā.

Jau ziņots, ka Nitišs no "Set Promotion" komandas svētdien Biķernieku trasē uzvarēja Eiropas čempionāta "SuperCar" klases sacensībās, triumfējot arī sezonas kopvērtējumā.

Nitišs aizvadīja veiksmīgu sacīksti, kvalifikācijā ieņemot otro vietu un jau tad nodrošinot Eiropas čempiona titulu. Taču jēkabpilietis savai sezonai pielika treknu punktu, jo bija ātrākais gan savā pusfināla braucienā, gan pēc tam arī finālā.

Aiz Latvijas sportista šajā etapā palika francūzis Sirils Raimons, bet trešo vietu ieņēma zviedrs Antons Marklunds.

"Sajūtas ir ļoti labas. Uzvarēju pusfinālu un jau iepriekš bija skaidrs, ka fināls būs dienas grūtākais brauciens. Kvalifikācijā izpildījām visus nospraustos mērķus. Mums bija uzdevums visus četrus braucienus veikt stabili, bez kļūdām un izstāšanās. Tas bija vajadzīgs, lai nopelnītu Eiropas čempiona titulu," aģentūrai LETA sacīja Nitišs, kurš četros kvalifikācijas braucienos bija trešais, pirmais, otrais un ceturtais.

Ar to pietika, lai nodrošinātu uzvaru kopvērtējumā, taču pēc tam Nitišs bija pirmais arī savā pusfinālā un vēlāk arī finālā.

"Finālam biju gatavs un noskaņojies. Pirms tam gan mazliet uztraucos, jo tur bija visi ātrākie braucēji un neviens neko negrasījās saudzēt un lika ārā maksimumu. Braucēji centās uzrādīt labāko rezultātu un kopumā visos braucienos bija smagas cīņas. Visi vadošie braucēji, kas esam, braucam desmitdaļas robežās," skaidroja jēkabpilietis.

Nitišs 2013.gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super1600" klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta "SuperCar" klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet šosezon, finansiālu iemeslu dēļ Nitišs pārgāja uz Eiropas čempionāta "SuperCar" klasi.

"Šo sezonu vērtēju tikai pozitīvi. Bija iespēja cīnīties par uzvaru un izbaudīt sacensības. Tāpat ieguvu kausus posmos un esmu kļuvis priecīgāks un atvērtāks, kā arī ieguvis jaunas emocijas. Man šķiet, ka sportā tas ir svarīgi - ja gribi cīnīties par uzvaru, bet reāli nevari to izdarīt kā pasaules čempionātā - nav bauda braukt. Eiropas čempionātā ir citādāk un mēs izbaudām sacīkstes," atzina Nitišs, piebilstot, ka uzvara savā dzimtenē ir divtik salda.

"Skatītāji pavisam noteikti bija lieliski. Dažos brīžos es nedzirdu ne viņus, ne dziesmas, bet sistēmā no viens līdz desmit līdzjutēju saņemto atbalstu varu novērtēt ar augstāko atzīmi," bilda Eiropas čempions, kuram gan šobrīd nav skaidrības par nākotnes plāniem.

Sezonas kopvērtējumā Nitišam pēc pieciem etapiem bija 135 punkti, kamēr otrais ar 101 punktu palika Marklunds, bet vēl par punktu atpalika Raimons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu