"Augstākā iebraukšanas maksa Ziemeļeiropā?" Sociālo tīklu lietotāji spriež par iebraukšanas maksas ieviešanu Rīgas centrā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tapis zināms, ka Rīgas domē tiek lemts par iebraukšanas maksas ieviešanu pilsētas centrā. Twitter lietotāji izsaka savas domas par šo ideju un tās ieviešanas potenciālajām sekām. 

Sociālā tīkla Twitter lietotāji spriež, ka šāda scenārija gadījumā Rīga varētu kļūt par pilsētu, kurā noteikta augstākā iebraukšanas maksa Ziemeļeiropā. Piemēram, Stokholmā maksa iebraukšanai centrā esot no 1,5-3,5 eiro un alga trīsreiz lielāka.

Tāpat lietotāji prognozē, ka tas tikai radītu vēl lielāku haosu uz Rīgas ielām. 

Daži sociālā tīkla lietotāji norāda, ka tādā gadījumā rīdziniekiem jāaizmirst par visiem lauku labumiem, ko tirgotāji ieved tirgū, kamēr citi norāda, ka īstais iemesls idejai par centra iebraukšanas maksu varētu būt traģiskais Rīgas satiksmes finanšu stāvoklis. 

Raidījuma "Nekā personīga” rīcībā ir informācija, ka pilsētas vadība jau ir izlēmusi, ka par iebraukšanu Rīgas centrā būs jāmaksā.

Darba grupās un ierēdņu lokā spriež, ka nodeva, kas atturētu autovadītājus no tuvošanās Rīgas centram, ir pieci eiro.

Pagaidām plāns tiek turēts slepenībā, jo pilsētā valdošā partija "Saskaņa" baidās, ka lēmums par maksas ieviešanu sakaitinās vēlētājus. Tomēr laika līdz Eiropas dzelzceļa „Rail Baltica” būvniecībai vairs nav daudz, tāpēc priekšdarbi jau notiek.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu