Interneta “cepiens”: cik lojāla ir skola, kas neatskaņo valsts himnu? (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Kaismīgas diskusijas sociālajos tīklos raisījis kādas Facebook lietotājas ieraksts par valsts himnas neatskaņošanu Rīgas Fr.Brīvzemnieka pamatskolā.

"Cik Āgenskalnā esošā Fr. Brīvzemnieka pamatskola ir lojāla pret valsti?" vaicā ieraksta autore. Viņa skaidro, ka Zinību dienā apmeklējusi skolas svinīgo pasākumu, taču Latvijas himnu neesot dzirdējusi.

"Cik skola ir lojāla pret valsti? Vai arī tie ir tikai tukši vārdi un skolai nav jāaudzina patriotisms un dzimtenes mīlestība?" sieviete pauž sašutumu.

Nākamajā rītā ieraksta autore vērsusies pie skolas direktores vietnieces, kura esot atbildējusi, ka himnu atskaņot piemirsies un likums to tāpat nenosaka kā obligātu prasību. Vēl nākamajā dienā ieraksta autorei sanācis satikt skolas direktori, kura teikusi, ka himna neesot bijusi paredzēta scenārijā.

Visbeidzot ieraksta autore sazinājusies ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu, kas apstiprinājis – himnas atskaņošana ir obligāta. To nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 480, kuros rakstīts, ka izglītības iestāde izpilda valsts himnu nozīmīgos pasākumos, tai skaitā Zinību dienā.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji aktīvi apspriež gadījumu, daloties divās nometnēs. Pirmajā nometnē ir tie, kas ieraksta autores rīcību uzskata par pārspīlētu.

Otrajā nometnē ir ieraksta autores atbalstītāji.

No Izglītības kvalitātes valsts dienesta portāls Apollo noskaidroja, ka šis gadījums tiek izskatīts. Mācību iestādes vadītājai pieprasīts skaidrojums, kas pēc tam tiks izvērtēts.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu