Francijas prezidents nokaunina bezdarbnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

"Es tev atrastu darbu, vien pārejot pāri ielai!" tā Francijas prezidents Emanuels Makrons atbildējis kādam Parīzē uz ielas satiktam bezdarbniekam, kurš sūdzējies par savām grūtībām, vēsta BBC.

Svētdien Francijas prezidents piedalījies kādā pasākumā, un uz ielas uzsācis sarunu ar dārznieku, kurš meklējis darbu. "Es sūtu savu CV un motivācijas vēstules, bet tas neko nedod," sūdzējies dārznieks.

Makrons pieturējies pie pārliecības, ka darbs nav tik grūti atrodams, piemēram, tuvējās kafejnīcās noteikti vajag jaunus darbiniekus.

"Godīgi sakot, esmu pārliecināts, ka daudz kafejnīcu patlaban meklē darbiniekus. Uz priekšu!" iedrošināja Francijas prezidents.

Šāda atbilde un Francijas prezidenta attieksme sabiedrībā izraisījusi sašutumu. Viņš, kā bijušais investīciju baņķieris, kurš cenšas atbrīvoties no iesaukas "bagātnieku prezidents", tiek apvainots neiejūtība un neiecietībā.

Sociālo tīklu lietotāji Francijas prezidentu nav saudzējuši un dalījušies ar dzēlīgiem komentāriem.

"Tev ir dārznieka diploms, kļūsti tad par viesmīli! Nudien ģeniāli!" ironizē kāds Twitter lietotājs.

"Sveiks, Makron! Neviens tev nepiespieda darīt darbu, ko nevēlies. Tu darīji to, ko dzīvē gribēji darīt. Kāpēc lai citiem nebūtu šādas pašas tiesības?"

"Te var redzēt, ka kādam bijusi smaga dzīve, kā studentam iztiekot tikai ar 1000 eiro mēnesi."

Tomēr Francijas prezidentu aizstāvējis viņa kolēģis, Makrona dibinātās partijas "La République En Marche!" vadītājs, Kristofs Kastaners. "Vai tas, ko teica prezidents, ir meli?" viņš retoriski vaicājis. "Es izvēlos prezidentu, kurš runā patiesību."

Bezdarba līmenis Francijā ir aptuveni 10%, kas pārsniedz vidējo Eiropas savienības rādītāju. Piemēram, tuvējā Nīderlandē bezdarba līmenis ir nedaudz virs 5%, savukārt Vācijā – zem 4%. Salīdzinājumā - Latvijā bezdarba līmenis ir 8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu