Guntars Račs par pāragri mūžībā aizgājušo Mareku Mediņu: "Sāpīgi, ka paliek tikai viens brālis"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kā ziņots, 8. septembrī 47 gadu vecumā negaidīti mūžībā devās viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas Liepājā un arī Rīgā dibinātājiem un savulaik festivāla "Baltic Beach Party" rīkotājiem Mareks Mediņš. Tuvinieki un draugi no Mareka Mediņa atvadīsies 18. septembrī Rīgas krematorijā. 

Kā izdevumam "Privātā dzīve" pastāstīja mūziķis un dzejnieks Guntars Račs, nevienam nav spēks paredzēt šādas traģiskas situācijas, jo, atgūstot Latvijas neatkarību, neviens savu veselību nesaudzēja. 

"Veidojot biznesu, bija milzīgs stress, arī brāļiem Mediņiem reketa laikos mierīgi neklājās. Tagad, kad varētu mierīgi padzīvot, veselība jau bija pamatīgi iedragāta. Brāļi bija iegājuši ļoti riskantā biznesā, un neviens kluba īpašnieks nekad nav izgulējies, jo nemitīgi jārisina problēmas ar emocionālajiem mūziķiem, virtuvi, apsargiem. Sāpīga apziņa, ka paliek tikai viens brālis... Es viņus uztvēru kā tandēmu, jo abi visur piedalījās. Vienmēr bija sajūta, ka brāļi Mediņi būs mūžīgi un ar viņiem varēs visu sarunāt. Mierīgi un līdzsvaroti. Bija sajūta, ka nekas nevar noiet greizi. Vienkārši cilvēki bez lielām ambīcijām, lai gan veikuši lielus projektus. Protams, sākumā, kad abiem Liepājā piederēja klubs Pablo, viņiem viss bija kā viens liels rokenrols, jo brāļi cīnījās gan ar vietējo ieradumiem, gan ar pašvaldības vēlmēm un iespējām," sajūtās dalās Račs. 

Kā izrādās, iepriekš bija plānots kopā ar mūzikas personībām paplašināt Latvijas mūziķu Slavas aleju Liepājā, jo Mareks bija viens no idejas par tās izveidošanu ierosinātājiem. "Dienu pirms šīs sanākšanas viņš aizgāja... Tagad arī viņam būs sava vieta alejā."

Viens no Mareka tuvākajiem cilvēkiem bija brālis Raivo. "Privātā dzīve" viņš pastāstīja, ka brāļa dzīve pārrāvusies pēkšņi, jo beidzamajā laikā Mareks izskatījās un jutās daudz labāk nekā pirms 10 gadiem. "Viņš dzīvoja ar domu, ka visas lielās lietas, ko mēs kopā paveiksim, vēl ir priekšā."

Raivo stāsta, ka abu ģimenēm ir ļoti tuvas attiecības, katru dienu tiekoties gan viņu sievas, gan bērni. Atvadoties no brāļa, tuvinieki un draugi tiksies rokkafejnīcā, kur uzstāsies mūziķi un ikviens dalīsies atmiņās par Mareku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu