Vardarbība bērnu namos: "Es nesaprotu, kā tie slimiķi tur nokļūst. Reāli nesaprotu." (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Publiskajā telpā nonākusi informācija par iespējamo seksuālo vardarbību kādā bērnu aprūpes iestādē. Twitter lietotāji dalās savās pārdomās par to, kā šādi cilvēki vispār nonāk bērnu namos un spēj strādāt ar bērniem. 

Twitter lietotāji ir neizpratnē par to, kā cilvēki, kas varētu veikt konkrētas darbības, nonāk bērnu aprūpes iestādēs. Viņiem nav saprotams arī tas, kā cilvēki, kas strādās ar bērniem, tiek vērtēti pirms to pieņemšanas darbā.

Ziņots, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) saņēmusi informāciju par iespējamo seksuālo vardarbību kādā bērnu aprūpes iestādē, aģentūru LETA informēja inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Renāte Alberga.

Pēc viņas paustā, VBTAI saņēmusi informāciju no kompetentās tiesību aizsardzības iestādes par iespējamo seksuālo vardarbību kādā bērnu aprūpes iestādē.

Alberga informēja, ka šis nav pirmais pārkāpums, kas konstatēts attiecīgajā iestādē, jo tā jau iepriekš nonākusi inspekcijas redzeslokā saistībā ar dažādiem riskiem bērnu tiesībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu