Maliginu klana sievietes turpina dalīt varu - vecākā meita "karo" pret māsām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​Pērn aizsaulē aizgājušā zāļu ražotāja "Olainfarm" īpašnieka, miljonāra Valērija Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva un viņa jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas māte Signe Baldere-Sildedze 13. septembrī lūdza sākt kriminālprocesu par reiderismu “Olainfarm”. Valērija vecākā meita Irina Maligina ir uzņēmuma padomē, un tagad māsas “karo” katra savā ierakumu pusē, ziņo žurnāls “Privātā Dzīve”.

Maligina bijusī sieva Signe ar Niku izdevumam pastāstīja - viņām ir aizdomas, ka notiek uzņēmuma kontroles pārņemšana un tās mērķis ir aktīvu izvešana un uzņēmuma atsavināšana kādai trešajai ieinteresētajai pusei par cenu, kas ir ievērojami zemāka par tirgus cenu.

“Mēs bijām spiestas vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai nodrošinātu savas ar likumu aizsargātās tiesības gan kā mantinieces, gan kā “Olainfarm” akcionāres,” tā Nika.

"Nožēlojami, ka Irina nespēj novērtēt savas rīcības neatgriezeniskās sekas. Viņa nostājusies ne tikai pret savu māsu un pusmāsu, nerespektējot viņas kā akcionāres, kurām pieder būtisks uzņēmuma un tā meitas uzņēmumu akciju skaits, bet ar savu rīcību radījusi arī milzu risku turpmākai uzņēmuma darbībai un eksistencei. [..] Šobrīd neuzticos Irinai un kā savas nepilngadīgās meitas aizbildne kategoriski aizliedzu Irinai jebkādā veidā runāt manas meitas vārdā. Viņa ļaunprātīgi izmantojusi viņai doto uzticību," žurnālam paziņoja Signe.

Kā jau ziņots, pēc zāļu ražotāja "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildnes Signes Balderes-Sildedzes aiziešanas no padomes akcionāru sapulce jaunas padomes ievēlēšanai netiks sasaukta, aģentūrai LETA sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Viņš sacīja, ka "Olainfarm" rīkojās tā, kā ir noteikts Komerclikumā. "Ārkārtas akcionāru sapulci var sasaukt valde pēc savas iniciatīvas. Mēs ar valdi to pārrunājām, un tādas iniciatīvas nebūs, jo padome ir lemttiesīga un kvorums ir. Kvorumam pietiek ar trīs cilvēkiem, un pašlaik padomē ir četri. Līdz ar to padome var pilnvērtīgi strādāt," atzīmēja Rebenoks.

"Olainfarm" padomes priekšsēdētājs papildināja, ka sapulci var sasaukt arī padome. "Pēc padomes domām, tas nav nepieciešams, jo padome ir lemttiesīga. Ja Signe Baldere-Sildedze ir izteikusi savu piekrišanu darboties padomē un nedēļas laikā nav atnākusi ne uz vienu padomes sēdi un tad pārdomājusi, tad tā ir viņas izvēle. Vēl viens variants, kā var sasaukt akcionāru sapulci, ir, ja to pieprasa 5% akciju turētāji. Tas ir arī vienīgais iespējamais pieprasījums, jo, kā jau minēju, tad padome un valde to nedarīs. Tā ir teorētiska iespēja," skaidroja Rebenoks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu