Izskatīs Parīzes "Saint - Germain" kluba finansiālās situācijas atbilstību normatīviem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
PSG spēlētājs Neimars.
PSG spēlētājs Neimars. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) klubu finansiālās kontroles palāta trešdien izskatīs Parīzes granda "Saint-Germain" (PSG) atbilstību "financial fair play" (finansiāli godīgiem spēles noteikumu) kritērijiem, vēsta ESPN.

Francijas čempioni jau izvairījušies no sankcijām par 2015., 2016. un 2017. gadu, jo izpildīja UEFA prasības līdz šī gada jūnijam pārdot spēlētājus par vismaz 50 miljoniem eiro.

Tiesa, UEFA nav ņēmusi vērā Parīzes kluba pērnās vasaras tēriņus, kad tas aizvadītajā vasarā par pasaules futbola rekordsummu 222 miljoniem eiro iegādājies brazīliešu uzbrucēju Neimāru un sastāvam pievienoja arī talantīgo francūzi Kilianu Mbapē. Mbapē gadījumā tikai noslēgts īres līgums uz vienu sezonu ar obligātu nosacījumu uzbrucēju no AS “Monaco” izpirkt šajā vasarā par 180 miljoniem eiro.

Tāpat UEFA nav pārliecināta par PSG kluba vadības sniegto datu patiesumu par sponsoru līgumiem, kas saistīti ar Kataras Tūrisma aģentūru un Kataras Nacionālo banku. ESPN rīcībā esošā informācija vēsta, ka tā ir viena no problēmām, kuru UEFA ir apņēmusies izmeklēt.

"Financial fair play" pamatuzdevums ir stingrāk kontrolēt klubu finansiālo darbību, lai tie netērētu vairāk kā nopelna, un lai neslīgtu parādu jūgā.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka klubi nedrīkst strādāt ar zaudējumiem – 2013./14. un 2014./15. gada sezonās pieļaujamā "mīnusu" summa bija 45 miljoni eiro, savukārt pēdējos trīs gados tā samazināta līdz 30 miljoniem eiro. Jāpiebilst, ka šajos aprēķinos neietilpst izdevumi, kas saistīti ar infrastruktūras uzlabošanu, kā arī jauniešu un sieviešu sistēmas attīstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu