"Mogo" komanda negrasās savam sastāvam pieteikt Krievijas pilsonību ieguvušo Bārtuli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandai "Mogo" nav plānu savam sastāvam pieteikt latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, kurš vēl tikai pirms pāris mēnešiem kļuva par Krievijas pilsoni.

Pagājušajā nedēļā portāls "Sportazinas.com" ziņoja, ka 31 gadu vecais Bārtulis sezonu varētu sākt kādā no Latvijas virslīgas komandām, turklāt pēc medija rīcībā esošās informācijas, hokejists drīzumā debitēšot "Mogo" vienībā.

Tiesa, Bārtulis šajā komandā tā arī nav debitējis. Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Mogo" menedžeris Elvis Želubovskis, aizsargs, kuram ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pieredze, pagājušajā nedēļā slidojis ar vienību, bet šonedēļ treniņus vēl nav apmeklējis. Tāpat ar Bārtuli nemaz neesot apspriesta ideja, ka viņš varētu tikt iekļauts "Mogo" pieteikumā.

"Bārtulis mūsu komandai noteikti būtu ieguvums, bet viņš pats diez vai lepotos ar šādu ierakstu savā CV," norādīja Želubovskis.

Aģentūrai LETA izdevās sazināties ar Bārtuli, tomēr viņš no komentāriem atteicās.

Pirms pāris mēnešiem Latvijas Hokeja federācija (LHF) saņēma Bārtuļa iesniegumu, kurā norādīts, ka hokejists atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību.

Bārtulis aizvadītajā sezonā spēlēja KHL komandā Ufas "Salavat Julajev", kuras sastāvu aizsargs papildināja Ziemassvētku laikā, kad pameta finansiālu problēmu nomākto Vladivostokas "Admiral".

Aizsargs kopš 2007.gada spēlēja NHL komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā Bārtulis aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL un pievienojās tobrīd vēl šajā līgā spēlējošajam Ukrainas klubam Doņeckas "Donbass", bet 2014./2015.gada sezonu aizsargs aizvadīja Astanas "Baris" komandā. Tikmēr "Admiral" rindas latvietis pārstāvēja kopš 2015./2016.gada sezonas.

Bārtulis nepiedalījās šī gada pasaules čempionātā hokejā, nesaņemot uzaicinājumu uz valstsvienību.

Hokejists arī iepriekš bija veltījis pārmetumus LHF, ka organizācija nevēloties apdrošināt spēlētājus, kas bijis arguments, kādēļ arī viņš pats nevēlējās spēlēt izlasē.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Savukārt 2013.gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu