"Ar velo uz darbu" dienā rīdziniekus aicinās izmēģināt divriteņa priekšrocības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar uzmundrinošu pasākumu pie Brīvības pieminekļa jau pulksten 7 no rīta trešdien, 19.septembrī, Rīgā sāksies «Ar velo uz darbu» diena. Tajā tiks sumināti uz darbu ar velosipēdu braucošie iedzīvotāji un pārējos mudinās ikdienas gaitās doties videi un veselībai draudzīgi. 

"Ar velo uz darbu" diena ir viena no redzamākajām akcijām ikgadējā Eiropas Mobilitātes nedēļā, kuras šā gada īpašā tēma ir multimodalitāte jeb pārvietošanās, kombinējot dažādus pārvietošanās līdzekļus. 

Gudra pārvietošanās ir ieguvums kā katram iedzīvotājam atsevišķi, tā visaivpilsētai kopumā. Tīrāks gaiss, vairāk kustību brīvā dabā, zemākas izmaksasvun iespēja elastīgi mainīt maršrutu ir tikai dažas no gudras pārvietošanāsvpriekšrocībām. Turklāt Rīgas izvietojums ir ļoti pateicīgs velobraukšanai, jo mikrorajoni atrodas ne tālāk par 8 kilometriem no centra, kas ir ar divriteni viegli pieveicams attālums.

Tādēļ "Ar velo uz darbu" dienā pilsētnieki tiek aicināti vismaz vienu dienu aizstāt automašīnu ar velosipēdu un izmēģināt, vai tiešām tas nav ērtāks pārvietošanās līdzeklis braucienam uz darbu. 

Trešdienas rītā pie Brīvības pieminekļa jau no agra rīta - no pulksten 7 līdz 11 tiks sveikti visi, kuri ieradīsies videi un veselībai draudzīgā veidā - ar kājām, velosipēdu vai elektriskiem braucamrīkiem.

Baudot gardo rīta kafiju, saldumus un uzkodas, pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar gaisa kvalitātes mērīšanas mobilo lietotni "Riga Airtext", izmēģināt e-ride.lv elektroriteņus un elektroskūterus, vērot "BMX freestyle" paraugdemonstrējumus Toma Siliņa un jaunā alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu centra "The Spot/Center" sportistu izpildījumā, kā arī savest kārtībā savu divriteni "Erenpreiss" velodarbnīcā un iegūt savā īpašumā "Stick with us atstarojošās uzlīmes.

Pulksten 9 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards paziņos Eiropas Mobilitātes nedēļas nacionālā konkursa uzvarētājus pašvaldību konkurencē, kā arī izvirzīs Eiropas mēroga konkursa dalībniekus.

Savukārt 9.20 intervijā ar Dānijas vēstnieku Hansu Brasku būs iespēja uzzināt, kādēļ ziemeļvalstī ir tik attīstīta velokultūra, un kādēļ dāņi, par spīti ziemeļnieciskam klimatam, pilsētās ir iecienījuši braukšanu ar velosipēdu. 

Eiropas Komisijas iniciēto pasākumu rīko Rīgas domes Satiksmes departaments ar Latvijas Riteņbraucēju apvienības - Veloriga.lv informatīvo atbalstu. Tas notiek Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kas tradicionāli norisinās no 16. līdz 22. septembrim, un kuras norisi Latvijā koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu