Usiks neesot saņēmis solīto honorāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: TASS/LETA

Absolūtais pasaules čempions boksā pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks (15-0, 11KO) vienā intervijām atklājis, ka pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā nav saņēmis tik lielu honorāru, kāds ir izskanējis publiskajā telpā.

Proti, vairāki mediji iepriekš vēstīja, ka supersērijas uzvarētājs tiks atalgots ar 10 miljoniem ASV dolāru (8,6 miljoniem eiro). Usiks gan apgalvo, ka šī summa bijusi piecas reizes mazāka.

"Tie ir meli. Nesaņēmu 10 miljonus, bet gan labākajā gadījumā divus. Pie tam no tiem jāatskaita arī vairākas izmaksas par treniņprocesu, nodokļiem un bija arī citas izmaksas. Ja godīgi, pat nezinu cik palika pāri no tiem diviem miljoniem," sacīja bokseris.

Jāatzīmē, ka Latvijas labākā boksera Maira Brieža pārstāvis Raimonds Zeps vairākkārt intervijās atzīmējis, ka bokseriem ir līgums ar supersērijas organizatoriem par līgumu finansiālo detaļu neatklāšanu.

Kā zināms, Usiks supersērijas finālā, kas norisinājās Maskavā, pārliecinoši pēc punktiem uzveica vietējo favorītu Muratu Gasijevu, tādējādi iegūstot pasaules čempiona jostas WBC, WBA, IBO, IBF un respektablā žurnāla The Ring versijās.

Nākamo cīņu Usiks aizvadīs ar britu Toniju Beljū (30-2-1, 20KO) , kas norisināsies 10. novembrī Mančestrā. Beljū iepriekš bija WBC čempions pirmajā smagā svarā, taču titulu neaizstāvēja, izvēloties pārkvalificēties uz supersmagsvaru kategoriju. Tur viņa kontā divas cīņas ar tautieti Deividu Heju, abos gadījumos svinot priekšlaicīgu uzvaru ar nokautu.

"Par cīņas norisi ar Beljū vienojāmies desmit minūšu laikā. Zināju, ka man vajag šo cīņu. Pārējais bija juristu rokās," sacīja ukrainis.

Usika un Beljū duelī cīņa notiks par Usikam piederošajiem tituliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu