Preses nama ēkā pirmo "Holiday Inn" viesnīcu Latvijā plānots atvērt 2022. gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kādreizējā Preses nama ēkā Rīgā, Balasta dambī pirmo starptautiskās ķēdes "Holiday Inn" viesnīcu Latvijā plānots atvērt 2022.gada septembrī, aģentūru LETA informēja Lielbritānijas viesnīcu uzņēmuma "InterContinental Hotels Group" (IHG) pārstāve Līga Trēgere.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar investīciju pārvaldes uzņēmumu "Lords LB Asset Management", kas pirms gada iegādājās Preses nama ēku un zem tās esošo zemesgabalu.

Viesnīcā, kas tiks veidota pēc "Holiday Inn" atvērtā tipa koncepcijas, būs pieejami 280 numuri, tajā darbosies restorāns, konferenču un banketu zāle līdz 400 personām, sešas sanāksmju telpas, autostāvvieta un fitnesa centrs. Atvērtā tipa koncepcijā paredzēts dizains, kas apvienos reģistrācijas vietu, foajē, restorānu, bāru, atpūtas zonu un biznesa centru.

IHG attīstības direktors Polijā un Austrumeiropā Migels Martins norādīja, ka Rīgā apmeklētāju skaits no visas pasaules turpina pieaugt.

"Tādēļ ir arī lielāka nepieciešamība pēc uzticamiem viesnīcu zīmoliem, kas var izpildīt gan darījumu cilvēku, gan atpūtas ceļotāju prasības," sacīja Martins.

Līgums par viesnīcas izveidi parakstīts trešdien un tas ir ceturtais līgums par IHG viesnīcas izveidi Austrumeiropā kopš šī gada sākuma. Pašlaik kopumā ir 25 IHG viesnīcas Austrumeiropā uzņēmuma zīmolu klāstā, tostarp "InterContinental", "Holiday Inn", "Crowne Plaza" un "Holiday Inn Express".

IHG pārdod franšīzes, iznomā, pārvalda vai tur īpašumā vairāk nekā 5400 viesnīcu un 810 000 viesu istabu teju 100 valstīs ar aptuveni 1800 viesnīcām attīstības stadijā. IHG grupas kontrolakciju sabiedrība ir dibināta Lielbritānijā ar reģistrācijas vietu Anglijā un Velsā. IHG viesnīcās un korporatīvajos birojos visā pasaulē strādā vairāk nekā 375 000 cilvēku.

Kā ziņots, blakus Vanšu tiltam esošo 5,8 hektāru gruntsgabalu "Lords LB Asset Management" fonds "Lords LB Special Fund V" 2017.gada vasarā iegādājās kopā ar visām uz tā esošajām ēkām - kādreizējo Preses namu un tipogrāfiju. Gruntsgabala attīstības koncepcijā paredzēja, ka šajā vietā tiks izveidots Rīgas centrālais biznesa rajons. Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam uz gruntsgabala atļauts būvēt par 100 000 kvadrātmetriem lielākus komerciālos nekustamā īpašuma objektus.

"Lords LB Special Fund V" izveidots ieguldījumu veikšanai nekustamā īpašuma projektos Latvijā. Tā mērķa apmērs ir 20 miljoni eiro, maksimālais - 40 miljoni eiro. Fonds darbosies vismaz astoņus gadus un Preses nama projekta attīstībā vairākos etapos ieguldīs vairāk nekā 200 miljonus eiro. "Lords LB Special Fund V" fondā ieguldījumus veikuši 24 investori no Lietuvas un Skandināvijas valstīm. Tostarp investīciju uzņēmumi, ģimenes uzņēmumi, veiksmīgi uzņēmēji un privāti ieguldītāji ar lieliem ienākumiem. Bija plānots, ka pirmajā līdzekļu piesaistīšanas etapā tiks ieguldīti 22 miljoni eiro.

"Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta investīciju pārvaldes sabiedrība, kas no 2008.gada sniedz pakalpojumus uzņēmumiem un privātiem investoriem.

Pērn oktobrī "Lords LB Asset Management" bijušā Preses nama ēkas ar gruntsgabalu projekta attīstībai izveidoja sešu cilvēku starptautisku uzraudzības padomi, kuru vada investors un kādreizējais Ukrainas ekonomikas ministrs Aivars Abromavičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu