16 gadus pēc sirdi plosoša video IKEA turpina “pamestās lampas” stāstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

2002. gadā IKEA izdeva reklāmu par vecu galda lampu, kuru tās īpašnieks lietū izmeta pie atkritumu tvertnēm. Fonā skanot skumjai mūzikai, lielākā daļa skatītāju juta līdzi lampai un jutās bēdīgi, nodēvējot IKEA slaveno reklāmu par vienu no melanholiskākajām TV vēsturē.

Reklāmas beigās aktieris Džonass Fornanders paziņoja, ka lampai nav jūtu un nopirkt jaunu ir daudz labāk. Jāatzīmē, ka reklāma kļuva par vienu no tolaik apspriestākajiem video, iegūstot nozīmīgas balvas, tostarp “Film Grand Prix” balvu Kannu kinofestivālā.

Pēc 16 gadu pauzes, reklāmu nosaucot par “Lampa 2”, ir uzņemts jauns videoklips, kurā tiek turpināts “skumjās lampas stāsts”. Video parāda, kā maza meitenīte atrod un paņem pie sevis uz mājām pie atkritumiem pamesto lampu, ieliek tajā jaunu spuldzīti un izmanto to vairākās dzīves situācijās. Tas pats aktieris, kas pirmajā videoklipā - Džonass Fornanders -, video beigās paziņo: “Daudzi no jums ir laimīgi par šo lampu. Tas nav traki. Atkārtota lietošana ir daudz labāka.”

Sirdi plosošā stāsta turpinājums seko IKEA jaunajai “Cilvēkiem un dabai draudzīgi” stratēģijai, vēstot par mājokļu labiekārtošanas preču  giganta produktu kvalitāti un ilgtspēju. Saskaņā ar kompānijas teikto, ar videoklipu IKEA ir centušies aicināt cilvēkus saglabāt savas mēbeles un sadzīves priekšmetus, mīlēt tos ilgāk un rūpēties par tiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu