Austrumu slimnīcā sākusies vakcinācija pret gripu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Infektoloģijas centrā šodien sākta iedzīvotāju vakcinācija pret gripu, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Kā skaidroja Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle, gripa Latvijā izplatās rudens un ziemas periodā, taču vakcināciju nevajadzētu atlikt uz pēdējo brīdi, kad gripa jau sākusi izplatīties un ir liels inficēšanās risks. Imunitāte pret gripu izveidojas aptuveni septiņu dienu laikā pēc vakcīnas saņemšanas, atgādināja Rozentāle.

Latvijas Infektoloģijas centra vakcinācijas kabinetā pieejamā vakcīna izstrādāta pret prognozētajiem sezonālās gripas vīrusu apakštipiem, kas Latvijā cirkulēs šoziem.

Kā skaidroja Lietiņa, gripa ir ļoti "lipīga" augšējo elpceļu vīrusinfekcija, kas izpaužas ar pēkšņu slimības sākumu, strauju ķermeņa temperatūras paaugstināšanos, "laušanas sajūtu" kaulos, sausu, mokošu klepu un stiprām galvassāpēm.

Gripas infekcijas avots ir gripas slimnieks. Kad sasirgušais klepo, runā, šķauda, gaisā viņam apkārt izplatās sīki, gripas vīrusus saturoši pilieniņi. Cilvēks inficējas, ieelpojot šos pilieniņus, kā arī, pieskaroties priekšmetiem, uz kuriem tie nosēdušies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu