Latvijas basketbolistes pēdējā pārbaudes spēlē pirms PK uzveic Kanādu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīna Dikeulaka
Elīna Dikeulaka Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība trešdien Tenerifē (Spānija) izcīnīja uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa izcīņas.

Latvijas basketbolistes ar rezultātu 63:55 pārspēja FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Ņemot vērā pretinieču vēlmes, spēle tika aizvadīta aiz slēgtām durvīm.

Pasaules kausa izcīņa Kanāriju salās, Spānijā, sāksies 22.septembrī, Mārtiņa Zībarta trenētajai Latvijas izlasei apakšgrupu kārtas pirmajā mačā tiekoties ar Ķīnu, dienu vēlāk mērojoties spēkiem ar Senegālu, bet 25.septembrī samērojot spēkus ar pasaules titulētāko dāmu basketbola izlasi ASV.

Iepriekšējā pārbaudes spēlē Latvijas basketbolistes sestdien savā laukumā ar rezultātu 94:57 pārliecinoši apspēlēja Grieķiju. Pēc šī mača no Latvijas sieviešu izlases tika atskaitīta Paula Strautmane. Tāpat līdz pēdējam starp kandidātēm bija Zenta Meļņika, kura traumas dēļ nevarēja cīnīties par vietu sastāvā.

Pirms Pasaules kausa izcīņas Latvijas izlases basketbolistes vēl jūnijā, aizvadot tradicionālo rozā lentītes spēli, ar rezultātu 96:46 sagrāva Somijas valstsvienību, savukārt augustā pārbaudes turnīrā Rīgā 67:62 uzvarēja Zviedrijas izlasi, ar 66:71 zaudēja Krievijai un ar 80:59 sagrāva Ukrainu.

Pēc tam Latvijas basketbolistes Valensijā citā pārbaudes turnīrā ar rezultātu 66:82 piekāpās Francijai un ar 53:61 atzina Beļģijas pārākumu, bet turpinājumā pārbaudes turnīrā Parīzē ar 64:74 vēlreiz zaudēja Francijai un ar 70:77 piekāpās Austrālijai, kura ir vairāku olimpisko spēļu un Pasaules kausa izcīņu medaļniece.

Pagājušajā nedēļā sekoja divas tikšanās ar Grieķiju, vispirms piektdien treniņspēlē pretinieces uzveicot ar 84:50, bet dienu vēlāk pārbaudes mačā gūstot panākumu ar 94:57.

Pasaules kausa izcīņā notiks no 22. līdz 30.septembrim. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu