Ko slaveni pašmāju homoseksuāļi domā par lesbiešu parādīšanos randiņšovā? (7)

Viedokļi
Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 20. septembrī, kanālā "STV Pirmā!" būs vērojama šova "Plus/mīnus ĪSTAIS" noslēguma sērija, kurā pirmo reizi Latvijas šovu vēsturē otru pusīti meklēs un uz randiņiem dosies divas homoseksuālas sievietes.  Apollo.lv uzrunāja vietējās slavenības, kuras neslēpj, ka ir homoseksuālas, lai uzzinātu viņu domas par abu meiteņu parādīšanos šovā un to, vai tas ir atbalstāms solis. 

Kā portālam Apollo.lv pastāstīja modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs, viņš uzskata, ka šāda veida raidījums cilvēkiem nāks tikai par labu. "Jauniešu vidū aizspriedumu gandrīz  nav, bet vecākiem cilvēkiem, it īpaši uzaugušiem "Staļina/Ļeņina režīmā", tika izskalotas smadzenes, un šobrīd jebkas, kas viņiem ir svešs un kādreiz iestāstīts kā "nepareizs", ir pret viņu uzskatiem. Taču tie pat nav uzskati, bet slinkums padomāt un paanalizēt. Televīzija ir reāls veids, kā veikt viņu šaurā skatiena paplašināšanu."

"Caur TV līdz viņiem ir iespējams aiznest svarīgāko domu - cilvēki ir dažādi, mīlēt var dažādi, savādāk. Galu galā mēs visi vēlamies tikai vienu - mīlēt un būt mīlēti. Būt laimīgi."

Jaroslavs gan nav drošs, vai šis raidījums būs populārs jauniešu vidū, taču atbalsta kanāla drosmi "spert soli Latvijas sabiedrības saprāta spēju celšanā".

"Iziet laukā no skapja ir katra cilvēka darīšana, apšaubu, ka par to skaļi jāsaka, bet jādara viss, lai, ieminoties par to, nevienam nebūtu vairs šoks, riebums," teic Jaroslavs.

Tāpat puisis neslēpj šoku par to, kā politiķi izsakoties par homoseksuālu cilvēku tiesībām. "Aiz "veselīgas ģimenes" un Satversmes negrozīšanas slēpjas cilvēku dumjums, slikta informētība par lietas būtību un bailes, kurām nav pamata. Liegumu homoseksuāliem pāriem precēties argumentē ar to, ka tikai "vīrietis-sieviete" ģimenēs dzimst bērni, proti - laulība nav garants bērnu dzimšanai. Citi ar putām uz lūpām kliedz: kas tad no tiem bērniem izaugs, ja divi geji viņus audzinās?! Vēlos tiem cilvēkiem atgādināt vai varbūt atklāt ko jaunu - par gejiem nekļūst, bet piedzimst. Panorāmas skatīšanās par politiķi nevienu nav padarījušas, un "pareizas" ģimenes piemērs nevienu geju nav atgriezis "atpakaļ"."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdzīgu uzskatu pauž arī slavenību frizieris Pērs Bogomazovs, kurš norāda, ka homoseksuālu cilvēku parādīšanās šovos izglīto sabiedrību.

"Tas ir apsveicami, ka arī mūsu valstī netiek ignorēts un parāda, ka sabiedrībā ir cilvēki, kuri, tāpat kā visi, jūt simpātijas vai mīlestību, veido attiecības. Ka netiek turēti aiz borta vai aklajā zonā. Tas, ka mēs visi, šeit dzīvojošie, esam tik atšķirīgi, bet tai pašā laikā arī līdzīgi," vēsta Bogomazovs.

Atbalstu meiteņu drosmei un kanālam izsaka arī šova "Caur ērkšķiem uz.." dalībniece Laima. 

"Man bija patīkams pārsteigums, ka arī Latvijā ir aktualizējusies iespēja piedalīties LGBT kopienas biedriem šāda veida randiņu šovos. Jo tā ir lieliska iespēja gan viendzimuma attiecību cilvēkiem iepazīt/atrast vienam otru, gan arī pārējiem cilvēkiem ieraudzīt to, ka mēs (LGBT cilvēki) neesam nemaz tik atšķirīgi no heteroseksuāliem cilvēkiem. Nemaz nerunājot par to, ka šādā veidā tiek savā ziņā arī iedrošināti daudzi cilvēki izkāpt ārā no "skapja". Jo Latvijā ir pārāk daudzi, kuri ir daļa no LGBT kopienas, bet viņi ir pārāk nobijušies par to, kā reaģēs pārējā sabiedrība. Un tas ir galvenais iemesls, kāpēc Latvijā daudzi labi cilvēki sevi nospiež (cenšoties būt vai parādīt, ka ir "normāli"), tādā veidā sabojā savu iekšējo būtību jeb cilvēcību un līdz ar to arī savu dzīvi," stāsta meitene.

Meitene nenoliedz, ka pēc šova abām galvenajām varonēm varētu tikt veltīti negatīvi komentāri, taču aicina viņas tos neņemt vērā.

"Ja reiz kāds uzrakstīja negatīvu komentāru par cilvēkiem, par kuriem viņam nav nekādas darīšanas, tātad šai personai pašam nav kaut kas kārtībā ar savu dzīvi. Ir jāignorē šādas piezīmes, jo tās dzīvē nedz palīdzēs, nedz arī noderēs. Ne velti ir teiciens "neaiztiec vecu sūdu - sāks vēl smirdēt"," tā Laima. 

Līdzīgu viedokli pauž arī viņas draudzene, šova "Caur ērkšķiem uz.." dalībniece Linda, kura agrāk dzīvoja kā vīrietis.

"No fakta, ka eksistē viendzimuma attiecības un laulības, neizbēgt. Un kāpēc lai šīs meitenes nevarētu savu laimi meklēt, lūk, šādi, caur šo šovu? Ar ko viņas sliktākas par citiem cilvēkiem? Ne ar ko. Un muļķīgi apelēt uz bērnu rēķina, kas noteikti komentāros notiks pēc raidījuma... Mūsdienu informatīvajos tīmekļos visu var atrast, turklāt tie, kuriem ir potenciāla interese, tāpat to zina. Un savu interesi realizēs, vecākiem nezinot, tikai tas notiks kaut kur kaktos un stūros, kur paķert līdzi var tiešām ko nelabu. Tad jau labāk lai neslīcina jauni cilvēki savas bailes slēpjoties, bet dzīvo kā jebkurš normāls cilvēks. Zinot, ka ar pirkstu neviens nebakstīs, ja tiksies ar sava dzimuma pārstāvi, kuru mīli."

Linda viedokli izsaka, spriežot pēc savas pieredzes. "Mana jaunība bija drūmajos padomju laikos, kad neviens nezināja, ka tādas kā es eksistē, nemaz nepieļaujot domu par dzimuma maiņas operāciju. Visa pasaule to zināja, tikai  PSRS iedzīvotāji ne. Tieši šā iemesla dēļ labi apzinos, ka no sevis neaizbēgt nevienam. Var tikai sevi mocīt.

Priecājos par šo abu meiteņu drosmi, un domāju, ka tas noteikti palīdzēs daudziem un daudzām pārstāt sevi grauzt un spīdzināt, dodot drosmi beidzot sākt dzīvot atvērtu un laimīgu dzīvi pēc sava prāta, nevis kāda uzspiesta viedokļa.

Un visnotaļ neviens, kam nav tendences sākt attiecības ar savu dzimumu, to arī tamdēļ nesāks darīt, pateicoties tam, ka, lūk, šovā tā dara un man ar jāpamēģina," uzskata Linda, norādot, ka arī minoritātes ir cilvēki, kuru tiesības nedrīkst ierobežot. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu