Lina aizkari un latviski elementi - Vecrīgā tiek posta istabiņa pāvesta Franciska uzņemšanai (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Pirmdien, kad Latvijā ir oficiāla brīvdiena un gaida ierodamies Romas Katoļu baznīcas galvu - pāvestu Francisku - ikviens aicināts būt klāt kādā no pasākumiem Rīgā vai Aglonā.

Gatavošanās norit pilnā sparā

LTV raidījums vēsta, ka Svētās Ģimenes mājā Vecrīgā šobrīd aktīvi noris gatavošanās Romas katoļu baznīcas galvas pāvesta Franciska uzņemšanai. Sievietes mazgā logus un no lina darina visas istabiņas tekstilijas, lai pāvestam būtu ērti, mājīgi un - galvenais - ļoti latviski.

Istabiņā tiek šūti lina aizkari - tā būs telpa, kur pāvests Rīgā pabūs viens pirms došanās uz Aglonu. Mēbeles telpā ir no gaiša bērza un kopumā tiek ieturēta latviska aura.

Bez liekas greznības

Kā LTV paskaidroja prāvests Andris Kravalis, pāvests Francisks esot lūdzis, lai viss būtu maksimāli vienkārši.

Foto: Evija Trifanova/LETA

"Viņš teica, lai mēs īpaši nesaspringstam, viņu uzņemot. Lai ir vienkāršība, atturība. Lai tikšanās notiek sirsnīgi," pauda Franciska vizītes galvenais organizētājs Kravalis.

Kādi ēdieni tiks celti galdā - noslēpums

Jāņa Pāvila II istabā pie pusdienu galda sēdīsies pavadošā svīta. Ēdienkarte ir noslēpums, zināms vien tas, ka pāvestu un svītu baros restorāns "Kaļķu vārti" un ēdieni būs latviski. Pēc pusdienām pāvests dosies uz Rīgas ostu, no kuras tālāk ar helikopteru lidos uz Algonu.

Savukārt Romas pāvests Francisks Vatikānā ticies ar Īrijas rokzvaigzni, dažādu labdarības organizāciju aktīvistu Bono. 30 minūšu sarunā abi pārrunājuši vairākus tematus, to skaitā samilzušo pedofīlijas skandālu krīzi garīdzniecībā Īrijā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu