Gatavojoties pāvesta Franciska vizītei, Aglonā vēl steidz pabeigt darbus (3)

Apollo no Aglonas
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai gan pāvests Francisks Latvijā ierodas jau pēc dažām dienām, Aglonā vēl visi darbi nav pabeigti, kā novēroja portāls Apollo. 

Ceturtdienas pēcpusdienā darba duna valda Aglonā - strādnieki un brīvprātīgie steidz sakopt teritoriju, lai pāvesta vizītes laikā viss izskatītos pienācīgi. 

"Strādnieki un brīvprātīgie kopj teritoriju - pļauj zāli, renovē ietves, veic ekrāna uzstādīšanu," stāsta Aglonā sastaptā māsa Marija. 

Lai gan pāvesta vizīte norisināsies jau pirmdien, 24. septembrī, darbus cer pabeigt laicīgi. 

Fotoglaerija: Darbi Aglonā pirms pāvesta vizītes

Pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24. septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumeniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvesta dievkalpojumam Aglonā reģistrējušies teju 32 000 cilvēku.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu