Pāvesta video sveiciens pirms vizītes Baltijas valstīs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREW MEDICHINI/TT NYHETSBYRÅN

"Dārgie draugi, manas vizītes Baltijas valstīs - Lietuvā, Latvijā un Igaunijā - priekšvakarā vēlos ar sirsnīgiem sveiciena vārdiem vērsties pie visiem jums, kas dzīvojat šais zemēs," Facebook lapā, kas izveidota par godu pāvesta vizītei Latvijā, savu runu iesāk pāvests Francisks. 

"Lai arī nāku kā Katoliskās Baznīcas gans, vēlos apskaut visus un sniegt miera, labas gribas un nākotnes cerības vēsti. Mana vizīte sakrīt ar jūsu nācijas neatkarības simtgadi, un, bez šaubām, vēlos pagodināt visus tos, kuru pagātnes upuri darījuši pašreizējās brīvības par iespējamām.

Brīvība, kā zinām, ir dārgmanta, kura nemitīgi ir jāglabā un kā neizmērojams mantojums jānodod tālāk jaunajām paaudzēm. 

Tumsības, vardarbības un vajāšanu laikos brīvības liesma nenodziest, bet iekvēlina cerību nākotnei, kurā tiks respetēta katram cilvēkam Dieva dotā cieņa, un kurā visi jutīsimies aicināti līdzdarboties taisnīgas un brālīgas sabiedrības veidošanā," vēsta pāvests.  

Katoļu baznīcas galva uzsver, ka šodien šī solidaritātes un kalpojuma kopējam labumam izjūta ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk.

"Novēlu, lai mana vizīte kļūtu par iedrošinājuma avotu visiem labas gribas cilvēkiem, kuri, iedvesmojoties no viscēlākajām garīgajām un kultūras vērtībām, kas ņemtas no pagātnes mantojuma pūra, strādā, lai atvieglotu ciešanas brāļiem un māsām, kas dzīvo trūkumā, un lai visos līmeņos veicinātu vienotību un harmoniju sabiedrībā."

"Zinu, ka daudzi cilvēki intensīvi strādā, lai sagatavotu manu vizīti. Pateicos viņiem no sirds! Visiem jums apliecinu savu tuvību lūgšanās un sūtu savu svētību, un aicinu lūgties par mani," videouzrunas noslēgumā mudina pāvests.  

Jau ziņots, ka pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija. 

24. septembris par godu pāavesta vizītei Latvijā noteikta kā oficiāla brīvdiena

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu