VUGD priekšnieka vietnieku tur aizdomās par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstošu izlietojumu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks pulkvedis Ints Sēlis
Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks pulkvedis Ints Sēlis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs aizturējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieku Intu Sēli un vēl vienu dienesta amatpersonu - vecāko inspektoru, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Iekšējās drošības biroja priekšnieka palīdze Diāna Petersa raidījumam pastāstīja, ka VUGD priekšnieka vietnieks tiek turēts aizdomās par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu. Viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, tai skaitā aizliegums pildīt amatu.

Savukārt otram aizturētajam piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess statuss.

Sēlis aizturēts savā darbavietā Rīgā, Centrālās vadības ēkā Maskavas ielā. Kāds ir iemesls aizturēšanai, Iekšējās drošības birojs neatklāj.

Tikmēr raidījuma rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka runa, visticamāk, ir par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstošu izlietojumu.

Tā kā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, Iekšējās drošības birojs sīkāku informāciju nesniedz.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece raidījumam atzina, ka VUGD ir informēts par pirmstiesas izmeklēšanu, kurā ir iesaistītas divas dienesta amatpersonas.

"Varam apliecināt, ka dienests, novērojot jebkādus pretlikumīgus nodarījumus, nekavējoties sniedz informāciju izmeklējošām iestādēm un sadarbojas, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu un izskaustu jebkāda veida gadījumus. Kas attiecas uz divām dienesta amatpersonām, kas iesaistītas pirmstiesas izmeklēšanas procesā, šobrīd abas personas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas," apliecināja Palkavniece.

Ar Sēli sazināties ceturtdien vakarā raidījumam neizdevās.

Sēlis ir viens no trim VUGD priekšnieka Oskara Āboliņa vietniekiem. Pulkveža pārraudzībā ir trīs lielas struktūras - Operatīvās vadības pārvalde, Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde, kā arī Tehniskā dienesta pārvalde.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pirms desmit gadiem Sēli, tolaik Zemgales reģiona brigādes komandieri, disciplināri sodīja par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu