Starptautiskā Vieglatlētikas federācija vēl neatcels Krievijas diskvalifikāciju

Krievijas dopinga skandāls turpinās
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EITAN ABRAMOVICH/AFP

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pēc pretrunīgā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) lēmuma atcelt diskvalifikāciju Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA) pagaidām neplāno to pašu darīt ar Krievijas Vieglatlētikas federāciju (VFLA).

Jau vēstīts, ka atcelt RUSADA diskvalifikāciju lemts ceturtdien notikušajā WADA izpildkomitejas sēdē. Par organizācijas darbības atjaunošanu balsojuši deviņi no 12 WADA izpildkomitejas locekļiem, divi bijuši pret, bet viens atturējies.

IAAF par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā, bet arī pēc WADA lēmuma nedomā atcelt šo sodu. Kā savā paziņojumā ceturtdien norādījusi organizācija, tā ir izvirzījusi pati savus kritērijus, lai sodu varētu atcelt.

Tiesa, viens no šiem noteikumiem ir RUSADA diskvalifikācijas atcelšana, kas tagad ir noticis, tomēr IAAF arī pieprasa Krievijas pusi atzīt savu vainu valsts atbalstītā dopinga programmā un piekļuvi Maskavas Antidopinga laboratorijai, kur glabājas vairāk kā 3000 dopinga analīžu paraugi.

Kad šie noteikumi būs pilnībā izpildīti, IAAF varētu atcelt VFLA diskvalifikāciju. Tas varētu notikt decembrī, kad Monako norisināsies IAAF Padomes sēde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu