"Bērnudārzam vajag ārsta zīmi, bet Saeimai nē?" Twitter lietotāji izsakās par psihiskās veselības pārbaudes nepieciešamību politiķiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BORIS HORVAT/AFP

Francijas galēji labējo līderei Marinai Lepēnai tiesa noteikusi psihiatra pārbaudi, lai konstatētu, "vai viņa ir spējīga saprast piezīmes un atbildēt uz jautājumiem". Tas licis sasparoties arī Latvijas Twitter lietotājiem. 

"Ja reiz Francijas tiesa pārbauda Lepenas psihes veselību, tad arī pie mums vajadzētu ko līdzīgu politiķiem? Tā sāk izskatīties!" raksta komunikācijas zinātņu pētniece Sandra Veinberga, piebilstot, ka bērnudārzam vajag ārsta zīmi, bet Saeimai nē?

"Pie kam indikācija par to, ka tas ir vajadzīgs, ir fakts, ka Saeimā vairāk kā katrs desmitais ir sodīts, administratīvi vai tiesiski, kas ir vairāk kā vidēji Latvijā," atzīmē kāds cits Twitter lietotājs. 

Kā norāda cits diskusijas dalībnieks, starp padomju disidentiem daudzi bija "psihiski neveseli". "Tikai psihiski slimais taču varēja nostāties pret vistaisnīgāko sistēmu! Acīmredzot, arī liberastu totalitārismu tikai psihiski slimie var nepieņemt," komentē sociālā tīkla lietotājs. 

Kāds toties ironiski atzīmē - "problēma tik tā, ka - kurš pirmais paspēs uzvilkt halātu, tas būs ārsts."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu