Latvijas sportisti atklāj, ko domā par savām sejas izteiksmēm sacensību laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA/Emojisland

Sports ir ļoti emocionāla lieta. Ne visi sportisti spēj ar šīm emocijām tikt galā, taču ir arī tādi, kuri spēj sevi savaldīt pat vistrakākajos brīžos. Emociju karstumā, sportisti spēj izveidot visdažādākās sejas grimases, kuras fotogrāfiem nav grūti notvert. Portāls Apollo piedāvā ielūkoties Latvijas sportistu stāstos un attēlos, kuros sportiskās emocijas redzamas "uz sejas".

Gunta Baško

Foto: Zane Bitere/LETA

Baško ir Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine, kā arī neatņemama Latvijas sieviešu basketbola sastāvdaļa. 

Sarunā ar Apollo basketboliste atklāja, ka ne vienmēr izdodas kontrolēt savas emocijas laukumā. 

"Ir brīži, kad no dusmām gribas uzšaut kādai pretiniecei vai tiesnesim pateikt kādu asāku vārdu. Bet tā nenotiek, jo par tādām izdarībām zaudētājos paliktu mana komanda," sacīja Baško. 

Pēc Baško sacītā var secināt, ka sportā emocijas ir neatņemama sastāvdaļa. "Ir gadījumi, kad emocijas tik un tā izlaužas uz āru, bet ir ātri jāsavācas, lai netiktu līdz kādam sodam," atzina Latvijas basketbola izlases kapteine. 

Runājot par smieklīgiem attēliem, kurus ir notvēruši fotogrāfi, tad Baško šos attēlus speciāli nav meklējusi un skatījusies. 

"Speciāli neesmu meklējusi un skatījusies savas emociju bildes, jo ne vienmēr tās ir skatāmākās bildes," sacīja Baško.   

Laura Ikauniece - Admidiņa 

Foto: Ieva Čīka/LETA

Viena no Latvijas labākajām vieglatlētēm Laura Ikauniece-Admidiņa atšķirībā no Guntas Baško savas emocijas ir spējīga nokontrolēt vienmēr. Pat sacensību laikā viņa sevi pietur pie domas, ka panikā nevajag krist. 

"Protams, emocijas kontrolēt sanāk sacensībās. Ja ir kāda neveiksmīga disciplīna tad zinu, ka panikā nevajag krist, jo vēl jau daudzcīņā viss var mainīties," sarunā ar Apollo atklāja vieglatlēte. 

Ikauniece-Admidiņa atklāja, ka spēj arī nedaudz sevi paslavēt, taču ar to neaizraujas, jo iespējams, ka nākamajā mēģinājumā sanāks labāks rezultāts. "Ja padodas kaut kas super labs mazliet aplaudēju pati sev, bet lielas emocijas sacensību laikā neesmu izrādījusi, jo varbūt nākamajā mēģinājumā iespējams kaut kas vēl labāks," sacīja sportiste. 

Runājot par attēliem, tad vieglatlēte atzina, ka tās esot skatījusies un sajūtas ir divējādas. 

"Emociju bildes esmu redzējusi, bet reti. Vislabākās tās ir skriešanas distancēs, kur var redzēt kā ar sakostiem zobiem notiek cīņa līdz pat pēdējiem metriem. Protams, lodes grūšanas bildes ar piepūstiem vaigiem arī ir diezgan labas," smejoties atzina Ikauniece-Admidiņa.

Artis Ate

Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artis Ate sarunā ar Apollo atzina, ka savas emocijas laukumā necenšas ierobežot. Basketbolists visam ļauj ritēt savu vaļu, jo saprot, ka tāds ir sports.

"Esot laukumā es nemēģinu kontrolēt emocijas. Tās nāk ārā dabiski, bet bieži vien paskatoties no malas, izskatās diezgan amizanti, jo parasti tās emocijas rodas pēc asākām epizodēm vai kādas saķeršanās ar pretinieku," atklāja Ate. 

Ate atklāja, ka bieži vien līdzjutēji jau nezina, kas patiesībā notiek laukumā. "Skatītājs no malas nevar redzēt vai dzirdēt visu, kas notiek uz laukuma, jo bieži viss sākas ar vārdu apmaiņām un ja nervi neiztur, tad sāk parādīties asumi un emocijas," sacīja sportists. 

Lielu uzmanību saviem amizantajiem attēliem Ate nav pievērsis.

"Es neesmu skatījies savas smieklīgās emociju bildes, īsti neesmu tam pievērsis baigo uzmanību," sacīja Ate. 

 Sindija Bukša

Sindija Bukša
Sindija Bukša Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sprintere Sindija Bukša atzina, ka savas emocijas viņa cenšas kontrolēt tikai pirms starta. Kādeļ tā? Viņa sacīja, ka tad esot jāsaglabā nopietnība, kā arī nedrīkst izrādīt pārāk daudz emociju. 

"Sacensībās savas emocijas es kontrolēju tikai pirms starta, kad jāsaglabā nopietnība un pārlieku daudz emocijas nedrīkst izpaust, lai sakoncentrētos starta brīdim. Pēc starta emocijas vairs nevar kontrolēt, viņas ir tādas kādas viņas ir - patiesas," sacīja Bukša. 

Runājot par attēliem, tad arī Bukša atzina, ka savus attēlus viņa ir skatījusies. "Jā, esmu skatījusies, un viņas ir patiešām smieklīgas," atklāja sportiste. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu