Garāžā Mežaparkā uziet speciāli aprīkotu narkotiku tirdzniecības vietu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Iedzīvotāji, izmantojot Iekšlietu ministrijas interaktīvo karti, bija policijai ziņojuši par adresi Mežaparkā, kur, iespējams, tiek tirgotas narkotikas. Pārbaudot saņemto informāciju un noskaidrojot personu, kura varētu būt saistīta ar šo noziedzīgo rūpalu, policisti izplānoja aizturēšanu.

Ceturtdien, 20. septembrī, pulksten 10.15 Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekiem un Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes darbiniekiem aizdomās turēto vīrieti aizturēja.

1967. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts brīdī, kad viņš pārvietojās ar savu automašīnu. Vīrieti pārmeklējot, tika atrasts neliels daudzums marihuānas.

Pēc tam policisti devās uz viņa privātmāju Mežaparkā, lai veiktu kratīšanu. Izrādījās, ka pie mājas esošajā garāžā ir izveidota speciāli aprīkota narkotiku tirdzniecības vieta, kur pulcēties paziņām un turpat lietot narkotikas.

Garāžā atradās seifā saliktas jau sapakotas narkotikas. Kopumā tika atsavināts apmēram 30 gramu marihuānas, deviņas MDMA tabletes un elektroniskie svari. 

Kamēr policisti garāžā veica kratīšanu, ap pulksten 2 dienā turp ieradās trīs vīrieši – narkodīlera klienti, kas visi izskatījās narkotiku iespaidā. Vīrieši tika aizturēti un nogādāti ekspertīzes veikšanai.

Lai izvairītos no policijas, narkotiku tirgonis garāžā bija izvietojis kameru. Izmantojot privātmājā esošo datoru, viņš varējis vērot tiešraidi no garāžas, lai jau iepriekš saprastu, vai pie viņa ir ieradušies ierastie klienti vai arī policija.

Saistībā ar notikušo pret narkotiku tirgotāju uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta pirmās daļas - par neatļautu narkotisko vielu iegādāšanos, pārvadāšanu, glabāšanu un realizēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt pret vīrieša klientiem uzsāktas administratīvās lietvedības par atrašanos narkotisko vielu ietekmē.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā. Šī ir pirmā reize, kad viņš ir nonācis policijas redzeslokā.

Iekšlietu ministrijas interaktīvā karte, kurā ātri un ērti iespējams atzīmēt narkotiku un nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietas, pieejama šeit. Tāpat par narkotiku tirdzniecības vietām iespējams ziņot, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu